Forum Upgrade SMF 2.0 RC3 naar SMF 2.0 RC4

René

Moderator
Berichten
9.829
Internet
  1. KPN
Vandaag is de forumsoftware ge-upgrade naar SMF versie 2.0 RC4.
Deze upgrade bevat voornamelijk heel veel bugfixes, optimalisaties en diverse security fixes. Voor de gigantische lijst zie attachment.

Als gebruiker zul je als het goed is weinig veranderingen merken. Helaas gaat de ontwikkeling van SMF de laatste jaren niet heel erg hard. We zijn dan ook al een tijdje rond aan het kijken voor een mogelijke opvolger, mocht het SMF project helemaal stil komen te liggen.
Maar voorlopig werkt SMF nog uitstekend. Het is snel en heeft de afgelopen jaren aanzienlijk minder security issue's gehad in vergelijking met andere (betaalde) forum-software. Dat het efficient geschreven is merken we ook aan de serverload, die is zeer laag. Zelfs met (in extreme gevallen) 800-1000 gelijktijdige bezoekers blijft de serverload acceptabel.

Twee modificaties zijn op dit moment niet geinstalleerd:
  • CHAT functie - Deze mod is lange tijd niet verder ontwikkeld en werkt niet goed in RC4. Aangezien de chat toch niet heel erg druk bezocht werd doen we het voorlopig zonder.
  • Arcare / Games - Dit is een zeer grote / complexe mod. We moeten nog even kijken of we dit willen blijven gebruiken. Voorlopig dus even geen games.

Mocht je nog vreemde zaken tegenkomen, laat het dan weten in dit topic!
 

Bijlagen

  • smf_2-0-rc4_changelog.txt
    847,2 KB · Weergaven: 51
Netjes admin. Mij persoonlijk bevalt ie ook goed.

Misschien nog even het uitschakelen van de functie voor weergave van de opbouw en queries van de pagina uitschakelen? Scheelt toch weer een beetje load, terwijl het eigenlijk alleen voor jou interessant is ;)

Pagina opgebouwd in 0.027 seconden met 19 queries.

Die bedoel ik dus.
 
Ik dacht dat het volgende vroeger wel werkte:

Als je bijvoorbeeld een topic opent en het topic heeft 5 pagina's en jij bekijkt pagina 1, blijft dat topic staan bij

Toon ongelezen berichten sinds je laatste bezoek.
Toon nieuwe reacties op jouw berichten.

Je moet dan persee pagina 5 openen, hoort dit?
 
Dat lijkt me eigenlijk wel logisch, ik denk dat dat voorheen juist niet goed werkte.
Je hebt het nieuwe bericht pas gelezen als je daadwerkelijk de laatste pagina hebt gezien. Daarna gaat het topic pas uit het lijstje met 'ongelezen berichten'.
 
René [Mr. Jinx] zei:
Dat lijkt me eigenlijk wel logisch, ik denk dat dat voorheen juist niet goed werkte.
Je hebt het nieuwe bericht pas gelezen als je daadwerkelijk de laatste pagina hebt gezien. Daarna gaat het topic pas uit het lijstje met 'ongelzen berichten'.
Bedankt René, ik wilde het toch even vragen. :)
 
Klopt, het werkte tot een maand of 8 geleden goed, was toen plots weer niet goed (de RC2 naar RC3 upgrade), en sinds de meest recente upgrade wel weer goed.
 
Plots werkt de "IPhone versie"van Chelloo.nl niet meer goed. Ik bedoel de mobiele versie met de blauwe bolletjes. Ik zie u wel gewoon het forum maar dan in het klein. Kan dat iets met het onderhoud te maken hebben? Of is dat onzin?
 
Terug
Bovenaan