• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

firewall aan, download omlaag?

R

Ruud2112

Heb weer wat, ik heb een com21 en een sweex router. Als ik op de router (web setup) de firewall aanzet gaat mijn download snelheid terug naar 1250 kbps, zet ik hem uit dan heb ik 2450 download.

De firewall van de sweex router moet ik die nu aan of uit zetten, en als ik hem aan moet zetten moet ik dan nog ergens iets instellen zodat ik ook dan aan de 2500 down kom?

Of ben ik de enige die de firewall van de router aan heeft staan? ::)

Had van de week namelijk naar chellodesk gebeld en die deelde mij mee dat HEEL nederland op de nieuwe snelheden zit, dus ik aan het snoerwisselen geweest om te kijken waarom ik dan nog niet op die nieuwe snelheden zat, maar pas na router op factory instellingen gezet te hebben ging de snelheid omhoog
 
He, nooit geprobeerd.
Ik heb ook de FW aan staan.
Heb m nog niet uit durven zetten denk ik.
Wat doet de Sweex FW precies? Welke poorten gaan dicht? Welke protocollen worden geblocked?
Ik heb de handleiding erbij gepakt....staat alleen in: je kan de FW uit en aan zetten.... ja duh :(

Kijk, hoe meer rules er in de FW staan hoe meer de router moet processen voordat ie een pakketje doorlaat.
Ik zal eens een mail naar Sweex sturen....kijken of ik wat specs los kan krijgen.

Dear Sweex,

I'm using the Sweex LC000060 already for a while and I'm very satisfied. For further tuning I would like to understand what ports/protocols the firewall is blocking when switched on. The online help and the manual do provide very high-level information. See below:
"Firewall
The DSL/Cable Router provides extensive firewall protection by restricting connection parameters to limit the risk of intrusion and defending against a wide array of common hacker attacks. However, for applications that require unrestricted access to the Internet, you can configure a specific client/server as a demilitarized zone (DMZ)."

Looking forward to your answer.

En nu maar afwachten :angel:
 
Terug
Bovenaan