fileserver en internet delen

  • Onderwerp starter PhPatton
  • Startdatum
P

PhPatton

Hallo allemaal,

Ik heb het volgende probleem en ik heb met de search functie niet echt iets kunnen vinden.

Thuis heb ik de volgende configuratie:
KABELMODEM -> FILESERVER -> SWITCH -> PC1, PC2, PC3

Op geen enkele manier krijg ik internet gedeeld via mijn fileserver. Ik heb de nieuwe Eurodocsis modem en mijn netwerk heeft het toen enkele dagen gedaan totdat mijn mobo van de server het begaf. Heb er meteen een nieuw mobo ingezet en nu zit ik met de gebakken peren. Op de server heb ik internet op de clients niet. De NIC in de fileserver waar internet in gaat heb ik echter op inernet delen gezet.

Het vreemde is ook dat de internetverbinding soms uitvalt en ik het tweede NIC, die vanaf de server naar de switch gaat, moet uitschakelen om weer te kunnen internetten.

Nog zoiets vreemds is dat mijn netwerk het wel doet. Dwz dat ik alle pc in het netwerk kan benaderen, maar nog steeds geen intenet heb.

Mijn server fungeert in mijn geval toch als router?

Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen. Alvast bedankt!

PhP
 
gebruik je de zelfde netwerkkaart van je ouwe moederbord (dan zou het geen probleem moeten geven)

als je nu een ander netwerk kaart gebruikt moet je ff helpdesk bellen zodat ze je macadress vrijgeven en dat je je opnieuw ken aanmelden
 
Ik heb nij al opnieuw aangemeld bij Chello aangezien het een nieuw mobo is en dus ook een nieuwe NIC. Nogmaals, op de fileserver heb ik normaal internet, alleen als ik het internet wil delen dan lukt dat niet.

Even voor de duidelijkheid: Mijn server heeft 2 NICS, een voor het aansluiten van de kabelmodem, en een die naar de switch gaat. Bij het delen van het internet gaat het dus mis....
 
misschien moet je je netwerkkaarten even op 10mbit zetten, om een of andere duistere reden heb ik ook alleen internet als ik mijn netwerkkaart op 10mbit zet
 
Heb je de diskette met ics.exe aangemaakt en op de andere computers uitgevoerd?
Ook wil het wel gebeuren dat de nummers van de nics verkeerd word weergegeven,nml de eerste waar je chello mee hebt word dan als #2 weergegeven.En de tweede als nic. enz.
Hier heb ik zelf wel mee lopen klooien,kreeg wel internet maar kon niet delen.
ook merkte ik dat een reboot van alle computers nodig is na instellen om ze te laten herkennen,dit gebeurd nog steeds maar niet met regelmaat.
Heeft de andere pc geen internet dan reboot ik beide machines,zelfde verhaal voor de laptop die ik wel eens op de kabel van de tweede pc gooi.
Ook met printer sharing moet je rebooten tot de printer echt door de andere pc word gezien.

Beste wat je kan doen is eerst 1 computer op je thuis netwerk aansluiten en zorgen dat het werkt.
Dan de volgende aanleggen.

btw ik heb xp pro op server pc en win98se op tweede comp alsmede xp home op de laptop.
Dit werkt allemaal prima samen.

"edit" hm misschien kan je beter een router ipv switch gebruiken.Ik herrinner me vaag dat een switch niet goed combineerd op docsis netwerk.Kan er ook naast zitten maar geloof dat er al eens een post over was op dit forum.
 
Sommige problemen met hardware (oa netwerkkaart) kunnen worden opgelost door niet de windowsdrivers te gebruiken, maar de drivers die op de cd van het moederbord worden bijgeleverd.
 
Heb de oplossing gevonden. Moest aan de NIC die aan de switch verbonden is de DNS adressen van Chello toevoegen. Kon mij niet herinneren dat ik dat hiervoor ook gedaan heb.
Bedankt voor alle moeite dudes!

PhP
 
Terug
Bovenaan