Extreme nauwelijks sneller dan classic ?

cuppie

Forum Gebruiker
Berichten
205
Vanmiddag het Arris modem binnengehad en de boel geinstalleerd, nadat ik slecht een 50kb/s verbinding had, alle stappen doorlopen die ik hier kon vinden en uiteindelijk de helpdesk 2x moeten bellen. Nu heb ik ongeveer 900kb/s, maar dat is nauwelijks sneller dan mijn classicverbinding.

De test-site van upc geeft ook aan 'een redelijke verbinding' dat moet dus (veel) sneller kunnen, hoe krijg ik dat voor elkaar ?

Geen router, kaart staat op half/duplex 100.
 
Hoi,

Zet je modem eens 2 min uit en dan weer aan krijg je als het goed is een 10 ip nummer dan via internet explorer je weer aanmelden kijk dan goed bij de info meschien heb je niet de goede Bootfile moet extreme staan, staad dat er wel zet dan je eternet kaart ff op 100 full dulpex werkt het dan nog niet bel dan 0900-bla bla bla van helpdesk.

je moet ongeveer 2100kb/sec halen
 
Ik ben begin april overgestapt van Classic naar Extreme. Snelheid is rond de 700 kb/s., maar iets sneller dan eerst met Classic. Aantal keren de HD gebeld. Alles doorgenomen zoals: router er tussen uit, 100 MB/halfduplex, geen firewall, geen virusscan enz. HD medewerker wist het ook niet meer, maar zou het doorgeven aan de storingsdienst en ik zou terug gebeld worden. Tot op heden is dat niet gebeurt.
Ze laten je gewoon stikken. Trouwens de HD medewerker wist te melden dat de gemiddelde snelheid voor deze regio "rijnmond" 12 MB/sec is, terwijl deze dus 20 moet zijn. Hij vond dit zelf ook wel vreemd !!!!!!!!
Dus van deze 12 heb ik zelf ongeveer de helft en is dus ongeveer een derde van wat ik zou moeten hebben.
Ik weet niet wat ik er zelf nog aan moet doen als UPC het zelf ook niet weet. Terugbellen doen ze toch niet. :9 :9
 
Ik heb het modem 3 minuutjes uitgehad, maar hoefde me helemaal niet opnieuw aan te meldden en ook het IP is gewoon hetzelfde. Omschakeling naar full-duplex scheelt ook niets .... tis nu 1000kb/s. (*1300 zie edit)

Zoals zovelen heb ik omgeschakeld omdat ik dacht voor een paar euro een minstens dubbel zo snelle verbinding te krijgen en in die zin valt het me een beetje tegen.
De helpdesk nogmaals bellen helpt weinig volgens mij, aangezien de boel wel werkt krijg ik waarschijnlijk verhalen over storingen/bekabeling en noem maar op.

Heb in 4 jaar classic de helpdesk nooit nodig gehad en dat wil ik eigenlijk zo houden, had alleen meer verwacht dus.

Zo nu onderzoeken waar die bromtoon in m'n telfoonlijn vandaan komt >:D

*Edit : Als ik norton uitschakel is het bij speedtest ongeveer 300kb/s meer :o maar ik kan heden-ten-dage toch niet zonder firewall !? (en het lijkt dan in de verste verte nog steeds niet op die 2000 die ik her en der lees)
 
oplossing:

andere firewall.. windows firewall werkt ook goed. of router ertussen met firewall...

ik werk bij helpdesk e kom meestal problemen tegen met norton. dus... probeer eens iets anders,
 
Ja daar verschuilen helpdesken zich graag achter .... tis de software meneer .... :angel:

Wil het best proberen hoor, maar zoals ik al zei, het gat lijkt mij te groot, lees net op tweakers (dat veels te technische forum) mensen met 2400 piek !
 
Ben je er van bewust dat de testsite van UPC vaak een vertekend beeld geeft?
Dit is op dit forum ook al eens tersprake geweest. Waarschijnlijk zou dit komen doordat die testsite nogal veel wordt geraadpleegd. Probeer ook eens op speedtest.nl.
Ter vergelijking (Chello Classic) twee testen vlak achter elkaar:
UPC testsite: 2959 kb/s (369,9 kB/s).
Speedtest.nl: 6478 kb/s (809,7 kB/s).
Nogmaals op speedtest.nl: 7661 kb/s (957,6 kB/s).

Verschilt dus ook nog (lijkt me ook logisch) van moment tot moment, maar het verschil met de testsite van UPC is wel opvallend.
 
Het lijkt inderdaad dat als men het niet meer weet, overige software zoals norton de schuld krijgt. In mijn geval was het toen ik Extreme nam ( gelijk aan het begin ) mijn snelheden perfect waren, Met norton aan uiteraard. Toen een paar maanden later het aantal mensen die Extreme kregen toenam ,zakte de snelheid onder de 12MB. De helpdesk vroeg een aantal zaken en toen het gesprek op Norton kwam was gelijk het antwoord dat het probleem daar zat?? Ik vertelde dat het al een hele poos vlekkeloos had gewerkt maar er werd gezegt ,dan had u geluk? Wat heeft geluk daat nu mee te maken maar goed, ik heb het opnieuw erop gezet en bleef maar 12 MB houden. Na een paar weken liep het weer gewoon op ongeveer 19/20MB zonder dat er verder iets bij mij was veranderd, Dus Niet afschuiven op overige software graag.
Joopata
 
Als je snelheidsproblemen hebben, dienen programma's die de snelheid kunnen beïnvloeden (zoals virusscanners, firewalls o.i.d.) verwijderd te worden. Dit is puur om softwareproblemen uit te sluiten. Dit heeft niks met afschuiven op overige software te maken.
 
Ja, maar dan nog (zie mijn vorige bericht in dit topic), probeer ook eens op speedtest.nl. Best mogelijk dat je testresultaat daar veel dichter in de buurt komt van de streefgetallen.

Nog een kleine opmerking:
Vaak (ook in dit topic) wordt het begrip kb/s gebruikt, waar kennelijk kB/s wordt bedoeld. Hetzij door slordigheid, hetzij door het niet weten van het toch wel wezenlijke verschil van een factor 8.
 
Terug
Bovenaan