Extra accesspoint op Synology nas

Status
Niet open voor verdere reacties.

Briolet

Forum Gebruiker
Berichten
4.307
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Als je ergens slechte Wifi ontvangst hebt, hoef je niet altijd een duur accesspoit of router te kopen voor extra ontvangst.

Ik kwam er van de week achter dat de chipset van de Humax Wifi-dongle ook door de Synology nas ondersteunt wordt. Zo'n dongle werd met de Humax 5200C meegeleverd, maar ik had er geen toepassing voor. (wegens het bedraad aansluiten van de Humax en omdat de Humax geen WPA2-enterprse ondersteunt.)

Eenmaal in de nas geplugd, staat de Wifi standaard op cliënt mode. In de settings kun je hem vervolgens op 'hotSpot' mode zetten waarbij de nas dan de toegang tot het netwerk wordt. Dat werkte direct perfect. Ook de WPA2-enterprise mode, die ik thuis gebruik, wordt ondersteund.

Omdat de nas juist in de computerruimte staat, heeft de smartphone nu optimale ontvangst op die werkplek.

Overigens bestaat er ook voor PC's software om er een hotspot van te maken zodat je perfecte ontvangst op je werkplek hebt. Op de iMac's staat die software er zelfs standaard op. Alleen jammer dat die standaard software op de mac, alleen een onbeveiligde hotspot aanmaakt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Das jammer :wink:

Als op hotspot windows Googled vind je ook allerlei gratis software om van de ingebouwde WiFi in de desktop PC een hotspot te maken. Handig als je werkplek bedraad internet heeft, maar geen Wifi bereik voor je smartphone.

Zelf heb ik thuis nu 4 accesspoints. Het maximum dat je kunt hebben zonder overlappende kanalen (Schema: kanaal 1, 5, 9, 13)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan