Experts: KPN en Ziggo blijven prijzen verhogen door gebrek aan concurrentie

rick70

Forum Gebruiker
Berichten
1.312
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
We betalen te veel voor ons internet, televisie en vaste telefonie, concluderen telecomexperts. Dat komt volgens hen door beperkte concurrentie. Daardoor zijn er nauwelijks prikkels voor telecombedrijven om de prijzen te verlagen.

Er is nog enige concurrentiedruk vanuit Delta en Odido, nuanceert Poulus. Maar dat beperkt zich tot de gebieden waar de netwerken van bijvoorbeeld Delta, Open Dutch Fiber en het voormalige Reggefiber liggen.

Van concurrentie tussen Ziggo en KPN is volgens Poulus nauwelijks sprake. Ziggo heeft zijn kosten en schuld in de afgelopen jaren flink laten oplopen om aandeelhouders te belonen. Door die hoge kosten is nu weinig ruimte om te concurreren op prijs door bijvoorbeeld de tarieven te verlagen. "Zelfs een kleine prijsverlaging zou het bedrijf al in de rode cijfers duwen", schetst de analist.

"Maar bij KPN klotst het geld tegen de plinten omhoog", vervolgt Poulus. "Zelfs als KPN de prijzen met 20 procent verlaagt, maakt het bedrijf nog winst."

Lees verder (Bron: nu.nl): https://www.nu.nl/tech/6288667/expe...en-verhogen-door-gebrek-aan-concurrentie.html
 
Experts?

Wat een onzin verhaal, gebrek aan concurrentie is het probleem niet. Content clubs en de overheid (energie kosten etc) zijn de reden dat de producten duurder zijn geworden. Bovendien spreekt men zichzelf tegen. Als er zoveel verdient wordt kom je niet de in rode cijfers als men de prijzen zou verlagen, dus wat is het nou?

KPN heeft meer geld maar is ook groter dan Ziggo, bovendien hebben zij 5-6 jaar lang geen glasvezel investeringen gedaan en nu wel . Dus nu wordt dat geld pas weer geïnvesteerd in het netwerk.

Zoals ik het zie, als KPN geen Italiaan had gehad als baas was NL nu al volledig verglaasd geweest en hadden die andere partijen (delta/odf) amper een voet aan de grond gekregen. Het zijn juist die partijen die als eerste GPON zijn gaan gebruiken, want dit was goedkoper en nu KPN dat heeft overgenomen is het ineens om concurrentie op het netwerk tegen te gaan? Wat zegt dat over Delta en ODF dan ?

Bovendien zijn KPN en Ziggo toch wel degene die de meest stabiele en volwassen diensten bieden. Voor instap kun je goedkoper uit zijn bij die andere maar dan krijg je ook mindere kwaliteit, dat hoeft geen probleem te zijn als je daarmee genoegen neemt. Maar als je bij ik neem maar een voorbeeld odido dezelfde uitgebreide diensten afneemt als bij ziggo/kpn dan kom je ineens veel duurder uit en laten we niet doen alsof die partijen niet de prijzen verhogen.
 
Laatst bewerkt:
Wat ik mis in het verhaal op NU.nl is het noemen van het belang wat telecomadviseur Taco Jelgersma zelf met zijn bedrijf heeft bij alle genoemde zaken. Als je dat wel weet, dan komt het hele verhaal toch in een wat ander daglicht te staan.
 
Ah inderdaad, nu je het zegt vallen de puzzelstukjes op z'n plek. Deze meneer heeft als Youca geprobeerd zelf een concurrent van Ziggo te worden. Ik bespeurde al enige vooringenomenheid.

En DPG media bakt er ook niks van qua journalistieke integriteit.
 
ik vind het wel jammer dat Youca niet heeft gewonnen qua rechtzaak
 
Terug
Bovenaan