Exotische gebruikersnamen/handles op Ziggo forum?

Status
Niet open voor verdere reacties.

m4v3r1ck

Forum Gebruiker
Berichten
393
Hallo mede forum-leden,

Wellicht hebben jullie ook met grote interesse Het Debat gevolgd op NED 2 over Twitter, tweets en haar (mis)gebruikers ervan? #DebatOp2

Zoveel mensen, zoveel meningen uiteraard! Wat vinden jullie van al die 'schuilnamen' op de sociale media?

Een kleine quote (met permissie hoop ik) vanaf mijn account @bdmstudios verstuurd.

"Alle tweets met een of andere kul-naam moeten direct het digitale ronde (iOS)* archief in! #DebatOp2 #laatJEZELFzien of anders niet! #dankU"

* = (iOS) omdat ik Apple gebruiker ben! ;-)

Wat vinden jullie van het gebruik van al die 'exotische namen' hier op het forum? Of vinden jullie de 'privacy' toch wel een erg serieus issue?

Bedankt alvast voor jullie reacties en een hele fijne dag verder!

Berend
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Moet iedereen helemaal zelf weten op een forum als dit.

En anoniem is natuurlijk een illusie, als je iets post wat echt strafbaar is vinden ze je echt wel. Blijkt nu naar aanleiding van die schoolshooting dreiging in Leiden weer: ookal post je anoniem vanuit Costa Rica op 4Chan, dan nog vinden ze je.

Overigens post ik hier onder mijn echte naam, dwz initialen plus achternaam. Dus ziet er wellicht onzin uit op eerste gezicht, maar is het niet.
 
Dit is in feite ook de gehele discussie over het internet en het zgn anoniem zijn. In feite ben je niet zo anoniem als mening een denk, al zijn er tal van mogelijkheden om niet (gemakkelijk) traceerbaar te worden. Al is dit voor de normale tot meer gevorderde gebruiker van internet geen mogelijkheid en is hij/zij door opsporingsdiensten snel te achterhalen.

Verder denk ik dat de "schuilnamen" juist in de handwerken dat er in bepaalde situatie respectloos wordt gehandeld en dat het vaak ook niet een directe mening of zinvolle bijdragen van een persoon is, maar eerder om te schokken of kijk mij nou eens stoer doen is.

Wat "schuilnamen" wel als voordeel heeft is dat niet alles door de Googles van deze wereld aan elkaar wordt geknoopt. Nu worden vaak zaken aan elkaar gelinkt welke in eerste instantie niet zomaar tot een persoon zouden moeten leiden. Voorbeeld: mijn werk telefoon, alleen bekend intern de firma waar ik werk, en gebruik dit nummer ook alleen maar zakelijk. Toch weet Google dit nummer aan mijn "prive" mailadres te koppelen als suggestie mobiel nummer.

Vandaar dat in sommige gevallen een 'schuilnaam' je kan "redden" tegen dit type linken van persoonsgegevens. Al mag men de berichten op dit forum van mij gewoon linken, geen probleem mee.
------
Dus schuilnamen om bepaalde afstand te houden lijkt me geen probleem, maar een vrijbrief voor respectloosheid is dat niet. Al zijn sommige mensen ook onder hun volledige naam respectloos.... zie de situatie met John Ewbank maar eens...dat je het lied niet oke vindt is tot daaraan toe, maar om dan gelijk het allerergste te wensen is voor mij 10 bruggen te ver...

P.s. wel een leuk topic om eens over de discussiëren... :pompom:
 
Google is inderdaad een goed argument. Schaam me niet voor mijn postings, maar aangezien ik dezelfde nick overal gebruik is er met een simpele Google opdracht nogal een volledig beeld van mij te krijgen ja. Zeker omdat ik dezelfde nick al sinds 1996 gebruik.
Privé adres en telefoon voor zover ik kan zien nog net niet, maar wel waar ik werk, e-mail, etc.
 
Ik gebruik deze naam al sinds mijn internetperiode vanaf telefonie (de Napster-tijd).

Door de jaren heen zijn er meerdere personen gekomen, en zelfs een plaatselijke Radio-piraat, die mijn 'nick' name zijn gaan gebruiken.
Er is zelfs een bar in het noorden, en een p2p prog.

Ik heb onder mijn nickname nooit wat onfatsoenrijks gezegd.

Op facebook zit ik onder mijn eigen naam, daar zet je dan ook alleen maar wat je echt kwijt wilt, en houd ik me aan de fatsoen normen.
Twitter, daar heb ik een 'halve' eigen naam... ook daar op een fatsoenlijke manier.
Met die sociale media moet je niet zo hard weglopen, trollen zitten overal.


Kort gezegd, je zal mij op het internet en in werkelijkheid altijd als dezelfde persoon ontmoeten.
(Met of zonder nickname)
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Het is natuurlijk per persoon anders, maar sommige mensen denk dat als je je aanmeld met gebruiker tqyetqwyahgsdgq2 je werkelijk alles mag en kan zeggen. Daarnaast zijn er mensen die onder normale namen (al weet je nooit of dat echt is) precies dezelfde type berichten achterlaten... zie twitter / geenstijl / nu / enz...enz... berichten maar eens.

Werkelijk schandalig wat sommige er uitgooien. Hoe mooi zou het niet zijn als daar stond: bericht komt van xxx yyy zzz woonachtig op uuuuu 1 te iiii.

Eens kijken of je dan nog steeds zelfde berichten ziet verschijnen... gelukkig is het op dit forum netjes (met her en der een uitspatting).

Ik zou voorstander zijn van geverifieerde account systemen, zodat het fatsoen wat terugkomt...
------
Zelf heb ik gekozen voor eerste letter voornaam en achternaam, maar lastig is e.e.a. niet te achterhalen :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan