Eurosport HD en kanaal 143, 306, 612 storing

Status
Niet open voor verdere reacties.
W

Wijgers

Hallo,

Sinds het begin van mijn aansluiting ruim 2 jaar geleden (alles-in-een PLUS) kamp ik met een storing van Eurosport HD. Dit kanaal geeft blokken en roze en groene kleuren. Ik heb meerdere keren met Ziggo klantenservice gebeld. De laatste keer konden ze mij iets vertellen waar ik denk iets mee denk te kunnen. Deze persoon vroeg of er ook storing was in andere kanalen als 143, 306 en 612. Dit bleek het geval en toen vertelde hij me dat het kan zijn dat er een wifi signaal stoort.

Heeft er iemand enig idee hoe ik de storing kan verhelpen??

De versterker pikt naar mijn weten niets op omdat daar dopjes met weerstandjes in zitten die signalen van buiten tegen gaan op de open posities.

Het is een Hirschmann versterker die in de woning zit.

alvast bedankt

Nils
 
De genoemde zenders zitten allemaal op 162MHz, de enig mogelijke storingsbronnen is wat laagvermogen marifoonverkeer, het lijkt me sterk dat die het probleem veroorzaken.

Zit er ergens in de aansluiting naar de decoder een 2-gats wandcontactdoos? Bij sommige (oudere) typen ligt het begin de televisieband op 170MHz waardoor de genoemde zenders niet goed kunnen worden ontvangen.
 
Vrij waarschijnlijk stoort de semafoon frequentie op deze transponder. Semafoon zit op 169.750 MHz. Advies is om de contactdozen te vervangen en goede coax en pluggen gebruiken. Na het vervangen van de contactdozen was bij mij de storing op de TV boven verholpen.
 
AHA!

Dan moet er in de buurt een bron (marifoon) zijn die de 165 MHz uitzend, niet heel vreemd als je naast een rivier woont en en scheepswerf voor Luxe mega jachten naast de deur hebt.

En ik heb een inbouw contactdoos

div_combinatieoutlet.jpg

zonder de RJ-11 aansluiting.

Kan het dan zijn dat hier de storing opgepikt wordt. En het verholpen is met een kontactdoos die beter is bijv: Deze

Is er een manier om het signaal te blokken.
 
Als het aan de WCD ligt dan komt dat door de filters (zoals ik al schreef) en zeker niet door wat laagvermogen zenders in de omgeving. Je kunt dit natuurlijk simpel testen door de WCD er even tussenuit te halen. Bij Ziggo speelt dit probleem alleen bij Casema op deze ene specifieke frequentie, bij UPC hebben veel van de HD-zenders er last van: https://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=37120.0

Overigens is een nieuwe WCD aanzienlijk goedkoper als je er eentje zonder extra aansluitingen neemt: bijvoorbeeld een GUT15D, TRAS2000 of EDC1000.
 
Bedankt voor de antwoorden,

Ga eerst kijken om een kabel vanuit de meterkast naar de tv te trekken zonder enige onderbrekingen. Kijken of er dan een storing ontstaan, dus ook niet door alle leidingen in het appartement.

Helaas ben ik genoodzaakt een combi-WCD te gebruiken omdat ik de switch die de mediaplayer, tv en x-box op het internet wil hebben.

Het vreemde is wel dat de exact dezelfde tv, zelfde abbo ergens anders in het complex geen storing heeft. het enige verschil met die opstelling is dat het een digitale ontvanger heeft van Ziggo en dus ook de versterker( in de meterkast) van Ziggo.

Nils
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan