Europa: UPC-moederbedrijf mag Ziggo overnemen

Status
Niet open voor verdere reacties.
Q

Qball

It Giet Oan! :wink:

https://tweakers.net/nieuws/98979/europa-upc-moederbedrijf-mag-ziggo-overnemen.html
Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van UPC, mag Ziggo overnemen. Dat heeft de Europese Commissie besloten. Er waren zorgen over de concurrentie, maar Liberty Global heeft toezeggingen gedaan om die weg te nemen.

Door de goedgekeurde overname gaan de twee grootste kabelaars van Nederland samen, en ontstaat een megakabelaar die in 90 procent van Nederland dekking heeft. Liberty Global maakte eerder al bekend dat UPC na de overname zal worden omgedoopt tot Ziggo en dat de providers zullen fuseren. Het is nog niet bekend hoe snel dat zal gebeuren.
Om goedkeuring te krijgen voor de overname, heeft Liberty Global beloofd om zijn betaalzender Film1 te verkopen. De Europese Commissie vreesde dat Liberty Global een te grote positie op de markt zou krijgen: Ziggo zit immers achter de Nederlandse tak van Film1-concurrent HBO. Samen zouden de zenders een te grote macht hebben tegenover de makers van films en series.
Ook zal Liberty Global de komende acht jaar geen eisen meer stellen aan omroepen die het doorgeeft via zijn tv-pakket over het opzetten van eigen streamingdiensten. Op dit moment heeft de publieke omroep bijvoorbeeld overeenkomsten over de doorgiftekwaliteit van Uitzending Gemist op internet; die is lager, om de kabelaars tevreden te houden. Daarnaast heeft Liberty Global moeten beloven dat het genoeg netwerkcapaciteit voor concurrerende diensten beschikbaar zal houden.
De overname van Ziggo werd in januari aangekondigd.
 
Slechte zaak die voorwaarde.
zouden de zenders een te grote macht hebben tegenover de makers van films en series.
Alsof de makers van films al niet genoeg macht hebben. Dit is weer een staaltje lobby werk.
 
Ja en dan koopt HBO zeker Film1 nu en doopt het om naar HBO 4 t/m 8.
 
De huurprijzen van de CI modules en mediaboxen liegen er niet om bij UPC. Hoop dat wij dat niet krijgen. Ook maar maximaal twee televisies volledige pakket mogelijk op één abonnement.
 
De huurprijzen van de CI modules en mediaboxen liegen er niet om bij UPC. Hoop dat wij dat niet krijgen. Ook maar maximaal twee televisies volledige pakket mogelijk op één abonnement.

Worden de beide fora nu ook samengevoegd ?

Hoewel de hele overname houdt mij ook bezig, denk ik dat wij behoorlijk in gedachten vooruit lopen. De business modellen van de beide bedrijven lopen zo grandieus uit elkaar dat het nogal een opgave zou worden om daar iets zinnigs van te maken.

Persoonlijk zit ik vooral mee met het koppelen van smartkaart aan ontvanger. Dus in feite geen vrije keuze in hardware. Het huren van hardware is een van de consequenties daarvan... Pure horror!

En of op een gegeven moment fora samengevoegd worden is echt minste zorgen. Zou kunnen. Wat is daar zo boeiend aan?
 
Btw, op de website van UPC staat een interessant klein stukje over de overname. Tot pakweg eind november is Ziggo nog een zelfstandig bedrijf. Het gaat sneller dan ik dacht... :?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan