• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

ethernet mac os werkt niet

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

schuertje

hallo,

ik heb een mackintosh computer dus wilde ik via ethernet gaan internetten, maar als ik de kabel erin heb zitten geeft ie aan dat er wel internet is maar ik kan nog niet internetten. als ik naar 'diagnostische info...' ga dan geeft ie bij ehternet en netwerkinstelling een groen bolletje dat alles goed is maar bij internetaanbieder, internet en server staat een rood bolletje dat het niet goed is. het rare is dat als ik bijvoorbeeld op mijn windows 8 laptop delen aan heb staan dat ik wel in 'Finder' sta. zouden jullie mij op weg kunnen helpen om werkend te krijgen?

b.v.d.
 
Ik ben geen Mac specialist, maar kijk eens of DHCP aan staat of dat je een vast IP hebt ingesteld. Het lijkt er zomaar op dat je een DNS server gebruikt die niet (meer) bestaat of dat de gateway niet goed staat. Beiden kunnen ervoor zorgen dat je de Windows 8 wel ziet, maar niet op Internet kan.
 
zet je mac en de modem/router uit.
wacht 15 seconden, zet de modem / router weer aan, en wacht tot alle lampjes "rustig" zijn geworden, dat zal een minuut of twee duren.
zet dan je mac weer aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan