ETECH RTBR03 PROBLEEM

G

GAJ

Eigenlijk is de situatie erg sinpel maar het werkt niet!!
Ik heb twee pcs een boven en een beneden. Ik heb een modem com21 chello, en een router de etecH rbtr03. Twee kabelS in de router geplugd een van de comp beneden en een van de comp boven. De comp beneden doet het zoals het hoort en ik kan gewoon inetten en emailen. Met de comp boven kan ik de router niet benaderen en ook niet internetten etc. Als ik de comp boven een vast ip adres geef dan kan ik wel het routermenu oproepen, internetten gaat echter niet. Maw de kabel is dus goed de netwerkkaart ook maar dat klote ..sorry ding doet het gewoon niet.

wat doe ik fout of vergeet ik in te stellen?

GAJ
 
R

RenHoeK

waarschijnlijk is de voeding niet goed. Dit hebben wij al een paar keer meegemaakt ( op mijn werk). Het schijnt dat de voeding wel eens te licht (geen constante spanning) is waardoor de router niet goed werkt. Ik zou als ik jou was eens contact opnemen met de helpdesk van e-tech. www.e-tech.nu (website) misschien hebben ze daar een oplossing voor je.


de groeten
 

Beefhart

Forum Gebruiker
Berichten
11
Daar kijk ik van op; zou je toch niet verwachten, of dat ding zou in dat geval niet evenveel signaal sterkte over alle poorten kunnen volhouden.. zelfde config hier, zelfde modem, win xp zonder ics maar wel een shared map of wat op bakje 2 en machine1 in DMZ zonder dhcp, kan doen wat ik wil met allebei,duh. Lijkt me stug dat je de verkeerde poort hebt gebruikt voor 1 van de machines, of dat deze niet in de ip range hebt staan van de router, dus daar ga ik niet over zeveren. p.s. - hoop dat je de Hellep Bureau medewerker niet treft die door jou gevonden webpages overneemt om in de FaQ te zetten op de site, terwijl ie deze de volgende dag jouw zal mailen.
 
Topicstarter
Topicstarter
G

GAJ

De voeding?... Lijkt me raar eerlijk gezegd maar ik zal wel ff met de help van etech corresponderen. En beefhart ik snap weining van wat je zegt.. ip range verkeerde poort? Zelf denk ik dat ergens wat verkeerd ingesteld staat alleen wat?
 

Beefhart

Forum Gebruiker
Berichten
11
Okay.. doelde op de ip adres volgorde vanaf router tot en met de laatste computer in je netwerk he, zoals het in de andere posts/faqs gemeld is als Public (Chello) ip adres mappen in router die 192.168.1.1 heeft, machine 2 192.168.1.2 en zo verder.. van achter gezien is port/stekker aansluiting op je router van links naar rechts poort 1 tot en met vier, en die laatste kan je beter niet gebruiken voor een normale machine.. het kan lonen poort 1 en 3 te gebruiken voor machine 1 en 2.. Genoeg met dit technische gedoe: gokje: heb je Internet Connection Sharing wel uit staan op alle machines? dat schopt vaak genoeg herrie in je netwerk.. en laat je je router wel dhcp adres aanvragen van chello, terwijl je allebei de machines vertelt je router adres als dhcp server op te geven, en de dns server adressen van chello.. maar dit staat ook rijkelijk beschreven in de handleidingen hier. Succes
 
S

shaneeca

Te "lichte" Voeding en Etech: is mogelijk.
Heb ik gehad.
Maar 't probleem was toen, dat de verbinding telkens weg viel, als pc 2 werd aangezet. "Network cable unplugged"
Etech hierover benaderd (e-mail). De adapter was inderdaad "te licht" en ik kreeg probleemloos een nieuwe opgestuurd.
Garantie termijn van E-tech is 5 jaar.
 
T

TeStIcLe

RenHoeK zei:
waarschijnlijk is de voeding niet goed. Dit hebben wij al een paar keer meegemaakt ( op mijn werk). Het schijnt dat de voeding wel eens te licht (geen constante spanning)  is waardoor de router niet goed werkt.
Da's dan simpel , de voeding is n.l. zo'n stekkerblok. Dan neem je een iets zwaardere.
Maar waarom configureer je het dan niet gewoon met fixed ip's ?

Heb hier ook die router , echter nooit laten werken met dhcp functie. Overigens nooit voedingsprobleem gehad. Het lijkt me eerder dat je utp kabel niet helemaal in orde is. (of nic)...
 
Bovenaan