• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Establish Time Of Day

J

JX_INSU

Gedurende bijna twee maanden heb ik een redelijk draaiend netwerk (Motorola modem - Sweex router - 2PC Win98 SE) gehad.

Helaas werkt ea nu niet meer. Na controle (http://192.168.100.1/) blijkt dat het modem onder het tabblad status een "failed" geeft bij "Establish Time Of Day". Daarnaast geeft de router continue foutmeldingen omdat de tijd/datum niet kan worden gevonden.

De ip-adressen etc worden goed opgevraagd en de email werkt ook nog maar door de continue communicatie tussen de router en het modem gaat ea zeer traag. Daarnaast loopt ook de "log" van de router vol en vervolgens stopt alles.

Wat kan de oplossing zijn? Nieuwe router, modem, andere instelling op router ??? Het vreemde is dat de verbinding zonder router wel goed werkt.

Of is dit misschien een >:D actie van UPC ???
 
Kun je die functie niet uitzetten op je router ofzo?
Probeer anders je router eens te resetten (of als er geen resetknop/functie op zit, de stroom er een dagje aflaten)
 
Voor je een dag de stroom er af laat, probeer het eens 2 minuten :P
 
Het antwoord heeft even geduurd, maar ik kan niet meer inloggen op het forum. Had bij een kleine verandering van mijn "naam" op een of andere manier een spatie toegevoegd. Verwarring alom dus :][

Zowel de router als modem hebben al een tijd uit gestaan. Maar zolang het Motorola modem een failed geeft bij het ophalen van de datum/tijd blijft het probleem hetzelfde.

Is de "failed" van het modem normaal, of kan ik daar nog invloed op hebben. Anders maar eens op zoek naar een router dat daar geen last van heeft. Zal ook eens aan SWEEX de vraag stellen. Vind het maar een vreemd probleem.
 
Kan je op die sweex ergens een time-server (ntp server) instellen?
Zo ja, probeer dan eens 193.67.79.202
 
Deze week heb ik een email met mijn probleem aan sweex gestuurd, en binnen een dag bericht terug gekregen. :o

Inclusief een nieuwe firmware :>< . Deze firmware vandaag geïnstalleerd en wonder o wonder het netwerk doet het weer.

Waarbij de Sweex Router ook de goede tijd aangeeft. En voor zover ik heb kunnen vinden kan op de Sweex router niet handmatig een NTP server worden aangegeven.
 
Terug
Bovenaan