ESPN UHD ver te zoeken bij Delta en Caiway

Bordewolf2022

Forum Gebruiker
Berichten
1.182
Internet
  1. DELTA
Digitale TV
  1. DELTA

Delta en Caiway zijn nog steeds op slopershoogte waar het gaat om het interactieve platform.
Daar waar KPN binnen een vloek en een zucht KPN+ met alle voor een tv platform werkende functionaliteiten uitrolt, zit Delta en Caiway nog steeds een te modderen.
Toegegeven, KPN heeft meer budget. Maar wanneer Delta echt meer prioriteit gaat geven aan en ook meer investeert in een goed functionerend platform dan zag de wereld er heel anders uit.

Overigens: Delta heeft alle basiszenders in HD en gaat door met omzetten naar HD, de decoder functioneert en het beeld is net zo goed als COAX Ziggo/Caiway.

Een greep uit wat er allemaal niet goed gaat:
* UHD en 4K kunnen al 5 jaar niet geleverd worden. Zowel NPO UHD. NPO 4K, Eurosport UHD, Love Nature 4K als ESPN UHD zijn niet geleverd en worden ook de komende maanden niet geleverd. Volgend jaar weer een EK en OS. Wanneer je het bericht van de woorvoerder leest: dat gaat niet gebeuren.
* Dolby is nog steeds op de populaire zenders en de zenders waar het beschikbaar zou moeten zijn niet aanwezig. Hier zijn ze al 5 jaar mee bezig
* Andere geluidsstreams en gesproken ondertiteling zijn er na 5 jaar nog steeds niet.
* Men levert nog steeds 1080I via .264 daar waar .265-codec de standaard aan het worden is met een hogere bitrate a 12 Mbit.
* Er zit een vertraging op het platform van 30 seconden. T.o.v. KPN is dat minimaal 20 seconden te veel. Het demokanaal 701 lijkt nu beter te gaan.
* De decoder is 5 jaar oud en aan vervanging toe. Daar waar KPN al netjes met een Android-decoder komt waarop alle apps draaien, blijft Delta aanmodderen met een verouderde decoder. Abonnees vragen zich af of deze decoder uberhaupt geschikt is voor Dolby en UHD/4K
* Lokale TV-omroepen worden niet doorgegeven, alleen die van de woonplaats. Dit is nu alleen voor regio Haarlem wel het geval.
* Er is geen aanzienlijke verbetering van UI. De UI is nog steeds hetzelfde tov 5 jaar terug. De roze waas is nu wel verdwenen, maar de titelbalk nog steeds met te grote letters en icoontjes en een roze tijdslijn.
* Het is niet duidelijk met icoontjes of een zenders stereo of mono is, HD of UHD of 4K.
Geen Bluetooth aanwezig op de decoder, dat ding moet dus in het zicht (ok, er zijn apps....)
* Geen Viaplay op de Tizenapp, wat ik vreemd vind. Dit behoort tot mijn abonnement. Dat geldt overigens ook voor 18+. Ik zit er niet op te wachten, maar dit kan en mag gewoon aangezien er voldoende beveiliging op zit (login + extra code). Andere tv aanbieders hebben het ook, denk aan Canal+. En waarom mag Film1 dan wel via de app? Ook daar 18+ materiaal na 12-en.
* Tizenapp heeft nog steeds irritante haperingen tijdens het zappen.
 
Laatst bewerkt:
Ik denk dat het huidige gebruikte platform dit allemaal niet aankan.
 
Terug
Bovenaan