ESPN met megabod op Eredivisie

Bordewolf2022

Forum Gebruiker
Berichten
1.223
Internet
  1. DELTA
Digitale TV
  1. DELTA

Vreemd dat het artikel zich weer concentreert op Ziggo.
Dat was de minste kanshebber. Viaplay, Amzone en Netflix hadden willen bieden
Ziggo Sports had geen schijn van kans.
 
Laatst bewerkt:
Dit belachelijke bedrag betekend alleen maar dat voetbal kijken straks nog vele malen duurder wordt en het was al te duur. Want iedereen betaald mee aan deze ellende zelfs al kijk je nooit. Straks gaan ze de distributeurs (o.a. ziggo) dwingen om nog veel meer per klant af te dragen om die kosten terug te verdienen.
 
Beste Bor, als je de berichtgeving de afgelopen maanden had gevolgd dan had je kunnen weten dat VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport) naast ESPN wel degelijk de grootste kanshebber was. VodafoneZiggo heeft namelijk de eredivisieclubs allen benadert met een voorstel om de uitzendrechten te kopen om zodoende in Nederlandse handen te houden. Dezelfde Chris Woerts die nu dit nieuws in openbaarheid bracht, heeft eerder laten weten dat VodafoneZiggo een grote kanshebber was. En dat een eerder veel lager bod van ESPN hierdoor direct door de voetbalclubs werd afgewezen.

Geen enkele streamingdienst heeft serieus interesse getoond omdat de voetbalclubs de internationale (buitenland) rechten in eigen beheer wilden houden en apart en mogelijk zelfs op clubniveau willen verkopen. Juist voor streamingdiensten zijn deze internationale uitzendrechten van het grootste belang.
 
Gevalletje niet op de hoogte? Netflix, Amazone en Viaplay zouden ook deelnemen aan de bieding. Viaplay en Amzone hebben ook hele diepe zakken! Chris Woerts roept wel vaker iets….
 
En VodafoneZiggo (is Liberty Global en Vodafone Group) heeft/hebben geen diepe zakken? Er zijn naast Disney (ESPN) maar twee partijen die openlijk interesse in de uitzendrechten van Eredivisie hebben geuit en dat zijn VodafoneZiggo en Viaplay.
 
Door Chris Woerts waarvan jij zelf zegt dat 'hij wel vaker wat roept':)

Netflix en Prime Video hebben zelf nooit openbaar uitgesproken dat zij interesse zouden hebben in deze uitzendrechten.
 
tja als ESPN het aanbieders zo ongeveer verplicht om voor elke abonnee tv betalen kun je het net zo goed zelf doen.
 
Van mij mag het naar VodafoneZiggo gaan. Dan wordt het Ziggo Sport-pakket ook wat interessanter.
 
Terug
Bovenaan