• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

ervaringen met Fritzbox achter Ubee

Status
Niet open voor verdere reacties.

mverduyn

Forum Gebruiker
Berichten
34
Goedemorgen,

ik heb het stappenplan "router-achter-router" hier voor me.

https://www.ziggo.nl/#klantenservic...plannen/stappenplan-router-achter-router-ubee

Op dit moment is de routerfunctie van mijn Ubee uitgezet. Ik wil hem aan laten zetten teneinde van WiFi hotspots gebruik te kunnen maken en van de verdere LAN poorten op de Ubee.
Heeft iemand ervaringen met Fritzbox (7390) achter Ubee? En, als het werkt, zijn op de Fritzbox bepaalde instellingen nodig?

Met groet,

Marcel
 
Ik heb er geen ervaring mee, maar je kunt het router gedeelte van de Fritzbox uitschakelen zodat hij een dom access point wordt. Wel zonde. Je kun dan de lan kabel op de wan poort van de Fritz aangesloten laten zodat je alle 4 lan poorten kunt blijven gebruiken.
 
wie heeft ervaringen met router-achter-router voor Ubee & Fritzbox ?

ik wil het router gedeelte van mijn Fritzbox juist NIET uitschakelen

groet, Marcel
 
Dan blijft dat stappenplan van Ziggo als enige oplossing over. Ik heb er een jaar tot volle tevredenheid mee gewerkt. En misschien ga ik er weer naar terug. De Ubee als enige router laat te veel limiteringen zien. Zo kan ik nu b.v. geen gastnetwerk op mijn beide airports instellen. Daarvoor moet één van beide als router ingesteld zijn.
 
@ Briolet

Ik ga het proberen.

Heb je aanbevelingen wat betreft instellingen op Fritzbox? Onder account zie ik nml verschillende mogelijkheden.

Groet, Marcel
 
De Fritzbox is een beetje afwijkend van de gewone router qua instellingen, dus ik durf er geen uitspraken over te doen. Ik ken alleen hun handleidingen en die zien er doorgaans heel duidelijk uit.

Bij de mac airports krijg je een error van dubbel NAT gebruik als je twee routers achter elkaar zet. Maar er is ook de optie deze error te ignoreren zodat het lampje op de router niet steeds een fout aangeeft. Hoe de Fritzbox hier mee omgaat en of hij er een waarschuwing voor geeft, weet ik niet.
 
ik wil het router gedeelte van mijn Fritzbox juist NIET uitschakelen

groet, Marcel

Waarom ?

Want je kunt je fritzbox volgens mij als je hem als accesspoint instelt zijn eigen opties (voip e.d.) en wifi gewoon blijven gebruiken, zonder de NAT routing. En dat scheelt je vermoedelijk veel problemen die je met een dubbele NAT gaat tegenkomen. Misschien iets om te proberen dus.
 
helaas ben ik er nog niet aan toegekomen.

Wel heb ik gekeken welke opties er (in de Fritzbox) zijn om Ubee met Fritzbox te verbinden:
1. Connecting to a DSL line
2. Connecting to a cable modem (cable connection) - LAN1
3. External modem or router - LAN1

Nu is routerfunctie Ubee uitgeschakeld en gebruik ik optie 3. De operation mode is dat Fritzbox makes own connection with internet.

Groet, Marcel
 
Maar wat is de reden dat je de Fritzbox wilt blijven laten routeren ??
Alleen beter Wifi bereik of zoiets of doe je er meer mee ?
 
2. Connecting to a cable modem (cable connection) - LAN1
3. External modem or router - LAN1

Nu is routerfunctie Ubee uitgeschakeld en gebruik ik optie 3.
Optie 3 lijkt me niet goed zijn. Dat is voor montage achter een router. Als jij nu in je Ubee de routerfunctie hebt laten uitschakelen, is het effectief een kabelmodem geworden. (Hoewel bij 3 ook external modem staat en ik eigenlijk niet weet wat daar het verschil met een kabelmodem is voor de fritzbox)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan