• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

EPG en nog iets....

Status
Niet open voor verdere reacties.
W

WimboB

Haool.

Ik ben nieuw hier, dus het zou best eens kunnen dat mijn vraag al eens gesteld is. Ik heb sinds kort de Humax 5200c. Prima apparaat, beelkwaliteit uitstekend, beter dan mijn voorganger de CISCO PVR.

Maar ik loop tegen een aantal zaken aan. allereerst de EPG (Electronic Program Guide) Met de CISCO kon ik ongeveer een maand vooruit kijken én programmeren. Met de Humax slechts 3 dagen! Wat doe ik verkeerd of zit dit gewoon in het toestel zelf? Zo niet: hoe los ik het op zodat de oude manier weer werkt.

Vraag twee: Ik heb alle zenders automatisch laten opzoeken bij de eerste installatie. De ontvanger zet ze dan in zijn eigen volgorde. Deze volgorde kan je zelf (volgens de gebruiksaanwijzing) kunnen veranderen door zenders te verplaatsen. Alleen.... ik kom er niet uit. Zal wel aan mij liggen, maar weet hier iemand hoe ik dit kan doen? :sad: Oja, de recorder is ge-update naar de nieuwste software.
Vast bedankt voor de antwoorden.
 
ik ken de cisco niet, maar waarschijnlijk haalde die de epg binnen via internet.
de humax haalt de epg van de kabel. hoe meer info, hoe meer bandbreedte er nodig is.
nu vind ik 3 dagen ook erg weinig maar blijkbaar wil Ziggo niet meer bandbreedte kwijt aan een complete epg.

zelf sorteren van zenders is in de ziggo stand van het apparaat niet mogelijk.
 
De Cisco gebruikt inderdaad zijn eigen internetverbinding om een uitgebreide EPG op te halen. Alle andere decoders maken gebruik van de DVB EIT die beperkt is tot een paar dagen. Een van de redenen hiervoor is dat een van de decoders, ik dacht de 9401R, volkomen over z'n nek gaat als de EPG te groot is.

Verder kun je de favorietenlijstjes zelf sorteren, maar de lijst met alle zenders staat vast.
 
Dat van Internet halen is vreemd, daar de recorder niet op Internet was aangesloten... Ik vraag me af hoe hij dat dan deed (?)
 
Via het ingebouwd kabelmodem wellicht? Die er in zit vanwege het benodigde retoursignaal voor itv.
 
Okay, begrijp ik. Maar: is er een andere mogelijkhied om de EPG binnen te hengelen, voor mijn part op de computer? Ik wil bijv. alleen in één keer alle detectives van komende maand programmeren. Dan doe ik dat maar met de hand. als ik de info maar heb...
Anders kan ik iedere drie dagen de EPG oproepen (en weinig tot niets vinden.) Voor de overige info gebruik ik dan de Humax. Bij de Cisco kon je dus voor de hele komende maand programmeren!
 
helaas, de humax biedt geen optie om te kunnen kiezen hoe je de epg binnenhaalt.
 
Ik bedoel meer: staat "ergens op internet" alle info die je normaliter via de decoder binnenhaalt? Gewoon in een of ander bestand? Typ ik het wel in in de timer. Is helaas wel wat meer werk... Maar voor een goede detective moet je wat over hebben he... (LOL ;)
 
Ik bedoel meer: staat "ergens op internet" alle info die je normaliter via de decoder binnenhaalt? Gewoon in een of ander bestand? Typ ik het wel in in de timer. Is helaas wel wat meer werk... Maar voor een goede detective moet je wat over hebben he... (LOL ;)
In de EPG kan je op de groene toets drukken Trefwoorden maken en zo programma's vinden, die soms van een langere data dan 3 dgn zijn.
Ook d.m.v. reeds ingestelde opties, maar die vind ik verwarrend werken.
Maximaal kan de Humax per trefwoord/optie 100 zenders uitlezen.
Deze kan je aanklikken voor opname.

Als je een papieren gids hebt kan je in de EPG met de gele toets handmatig een programma instellen, die nog niet zichtbaar is op de EPG.
Ook kan je kiezen voor dagelijks, wekelijks, weekdagen en weekend.
Deze laatste optie werkt niet altijd bij een ieder naar behoren, vooral wisseling zomer/wintertijd, dus hou dit even in de gaten als je met deze herhaal opties aan de slag gaat. Persoonlijk stel ik ieder prg liever apart in de keus isa aan jou.
Meer kan je niet met de EPG regelen, maar de beeld kwaliteit is toch perfect. Trouwens, heb je hem wel in de hoogste resolutie staan.
Iedere keer dat je op de toets V-Format van je AB drukt gaat de resolutie een stap omhoog/omlaag max. 1080i.

Gerard.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan