• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

EPC3928AD pre-assigned DHCP adressen

Status
Niet open voor verdere reacties.
T

tnjk111

In mijn netwerk heb ik 5 devices die een vast IP adres nodig hebben. Normaal is dat via DHCP te regelen, zodat bepaalde MAC adressen een vast IP adres krijgen. Helaas werkt dat niet goed bij de Cisco EPC3928AD. De machines met de ingestelde mac adres en vast IP krjgen gewoon het eerst beschikbare IP, dus niet het vaste IP.
Kortom Pre-assigned DHCP werkt niet.
Is daar een fix voor beschikbaar, anders moet ik een aparte DHCP server opnemen, zou ik liever niet doen.
Andere tips om dit op te lossen zijn ook welkom
Bedankt
Theo
 
Je kunt natuurlijk die apparaten handmatig instellen op een vast ip-adres wat buiten je dhcp range zit, maar binnen je subnet. Dus als je router adressen uitdeelt vanaf (voorbeeld) 192.168.178.100-192.168.178.254, dan zet je die apparaten vast op adressen lager dan .100
 
Dat kan inderdaad, maar dat moet ik ook handmatig de gateway en de DNS instellen. Uit oogpunt van beheer wil ik graag 1 centraal punt hebben waar ik al deze instellingen regel. Met DHCP kan dat.
Ik heb nu als workaround een netgear access point in mijn netwerk als DHCP gebruikt, werkt goed. Maar het is toch bedroevend dat er nog geen firmware update is uitgerold om dit vervelende probleem op te lossen. Mijn ervaring met native Cisco netwerk apparatuur is goed, maar dit is echt slecht apparaat.
 
Ik heb nu als workaround een netgear access point in mijn netwerk als DHCP gebruikt, werkt goed.

Ik heb ook een tijdje (half jaar) DHCP op de Ubee uit gehad en op mijn Airport router, in brugmode, aan. De Ubee vond dat niet fijn en inloggen via Wifi duurde dan steeds ruim 1 minuut. Binnen een paar seconden kreeg je laptop wel een IP van de airport, maar op de een of andere manier overrulde de Ubee dat en viel de verbinding weer weg om pas na 1 minuut weer voor de tweede keer opgebouwd te worden. Als ik DHCP weer op de Ubee aanzette was het probleem weg. Ook als ik mijn laptop een vast IP gaf, kon ik binnen een paar seconden inloggen.

Maar goed, jij hebt de Cisco router waar dat blijkbaar geen probleem is. Zelf ben ik na nog meer problemen met de Ziggo router weer overgestapt op router-achter-router, zodat ik een eigen router voor mijn netwerk kan gebruiken en ook nog de Wifi van de Ziggo router voor gastgebruik overhoudt.
 
Hallo heren,

Na onvruchtbaar contact met de klantenservice van Ziggo ("Wij adviseren om geen statische ip-adressen toe te wijzen en wij ondersteunen de geavanceerde instellingen niet") kwam ik hier terecht.

Mijn bevindingen, namelijk dat het instellen van vaste ip-adressen op de Cisco EPC3928AD niet werkt omdat de 'reserved' ip-adressen bijna direct vergeten worden, kloppen dus?

En begrijp ik het goed dat er geen andere oplossing is voor het instellen van statische ip-adressen dan het gebruik van een tweede router? :?
 
Zoals eerder vermeld kan je de DHCP pool beperken tot 192.168.178.100 - 192.168.178.200

Daarna kan je nog tussen 192.168.178.2 - 192.168.178.99
192.168.178.201 - 192.168.178.254
Fixed IP's uitdelen.

Nadat je de fixed ip's hebt ingesteld kan je het best de modem en het device herstarten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Het is de eerste klacht op dit forum over die Cisco dat DHCP reservering niet zouden werken. Of vergis ik me soms ? Bij de Ubee is het wel een bekend probleem, maar de Cisco ?
 
Inderdaad op de Cisco werkt het ook niet. Ubee heb ik geen ervaring mee, dat was mijn oude router, en moet worden omgewisseld ivm een abonnementswijziging, volgens ziggo.
Bij de ubee had ik er al een tweede router achter zitten voor dhcp en wifi, maar daar wilde ik nu eindelijk van af.
Maar de cisco router valt dus tegen op het vlak van dhcp, en ook het wireless bereik is bedroevend slecht.
Dus maar weer terug naar een eigen 2e router achter de cisco.
Ik begrijp eigenlijk niet waarop Ziggo dat zelf niet goed test van tevoren, als ik mensen hoor met een XS4all abonnement krijgen die een FritzBox, dat kan wel alles goed zoals het hoort. Ik zou ook best een 1 of 2 tientjes extra over hebben voor een goed werken FritzBox modem, als de kosten de reden zijn.
Op zich ben ik verder wel tevreden over de ziggo service, maar dit moet echt beter.
 
Het is de eerste klacht op dit forum over die Cisco dat DHCP reservering niet zouden werken.

Het is niet de eerste keer. De meldingen waren er zelfs veel eerder dan voor de Ubee. Een probleem met de meldingen is natuurlijk vaak dat je niet weet of de melder niet toch een ander probleem heeft.
 
Ik heb hier een bijna vergelijkbaar probleem. Heb de DHCP pool aangepast naar 192.168.178.50/100
Alle IP's die automatisch worden uitgedeeld kunnen netjes op het internet. Nu heb ik diverse apparaten statische IP's gegeven (2x QNAP NAS, vaste PC en extra AP op zolder)
Probleem: Alle apparaten met vast IP kunnen niet op het internet.
Gateway staat op 192.168.178.1 en DNS ook op de router of op de DNS servers van Ziggo, geen resultaat.

Iemand ervaring mee??
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan