• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

EPC3928 met een Netgear wn3000rp wifi repeater

  • Onderwerp starter musicmaster
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
M

musicmaster

Ik heb sinds een aantal weken Ziggo Alles-in-1. Hiervoor had ik voor het Internet&bellen KPN waar een Siemens Gigaset fungeerde als router en de Netgear wn3000rp als wifi versterker. Geen centje pijn.

Echter sinds ik de door Ziggo verstrekte router EPC3928 via WPS heb gekoppeld aan de wn3000rp heeft deze vaak interrupties/geen wifi etc. De wn3000rp heeft ook vaak verschillende signaalsterktes variërend van groen (heel goed) tot rood (slecht/niet).

Kan iemand mij vertellen of hij/zij dit herkend of dat iemand weet wat de redenen zijn van de interrupties (ip-conflict?).
Help, ik wordt er gek van.
 
De reden is waarschijnlijk de belabberde wifi van de EPC3928.
 
Ik zag deze week een mooie reclame van een Wifi repeater in de krant. Een mooi wervende tekst erbij om te vertellen dat je dank zij de repeater overal in het huis wifi hebt. En je kon er ook meerdere aansluiten.

Het komische was echter het plaatje dat er bij stond van een huis met een Wifi router op de begane grond en de repeater op de 2e etage. Ze hadden een kabeltje tussen de twee apparaten getekend en als je goed las, zag je er het woord 'LAN' bij staan.

Dus zoveel vertrouwen hadden ze in hun eigen repeater. :-P

Maar terug naar deze repeater. Het zal inderdaad zo zijn dat je Cisco een zwakker signaal uitzend dan je oude wifi-router. De enige oplossing is dan om de repeater dichter bij de Cisco te plaatsen. (Of ook een kabeltje gebruiken zoals in die reclame)
 
Maar dan wordt het een accesspoint envolgens mij ondersteund de netgear dat niet. Sterker die van mij gebruikt die port voor updates ed maar niet als fysieke LAN aansluiting om vervolgens verderop wel een strak wifi signaal af te geven.

Dat is de reden dat ik een aantal Devolo spullen heb gekocht. Een Devolo 500 in de meterkast, een achter de av omgeving (tv, versterker, AirPort express, Xbox,acryan en HUMAX) een in het kantoor en een op de slaapkamer van mijn zoon. En daarnaast had ik dan die netgear repeaters. Maar idd een zwak signaal repeaters is niet slim.

Dus wederom Devolo 500 maar nu de wifi accesspoint gehaald. Drie stuks. Een in de keuken, een in de woonkamer en een op de overloop. Nu overall goede dekking met wifi, en bekabeld ook. Je moet wel de 500mbit versie nemen, want de 200mbit av zakt verderweg dan verwacht en met de 500 die ook inzakt haal ik toch op de bekabelde verbinding 200 Max en op de access points vaak 167. Die vervolgens natuurlijk weer gereduceerd wordt ;(

Want wel trainen op 167mbit maar vervolgens veel lagere wifi uitsturen, maar nog altijd beter dan met de repeaters.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan