• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Email SPAM help

Status
Niet open voor verdere reacties.
N

Nexia

Hoi,

Ik krijg elke dag tussen de 8-10 spam-emails binnen, allemaal over geld en gewicht etc.
IK dacht dat Chello een behoorlijke spamfilter heeft, dus niet.
Ik gebruik Norton Antispam, maar krijg ze wel binnen met de titele SPAM erbij.

Wat kan ik doen, om ze niet meer te ontvangen.
Er zit geen afmeldadres bij :'(

groet, Nex
 
Tegen spam kan je weinig doen. Je kan bijvoorbeeld Spambully installeren (zie reclame op de site) en die houdt aardig wat tegen. Je kan het nooit allemaal tegen houden. Soms heeft een provider een spam filter en die houdt dan wel bijna alles tegen (Chello heeft geen spamfilter). Als je het meeste tegen kan houden met een programma dan moet je er voor zorgen dat ze niet meer van de mailserver worden gedownload. In Outlook zit een dergelijke optie.
 
Zo'n afmeldadres/link, die vaak in zo'n mailtje zit, kan je beter niet gebruiken, want je krijgt alleen maar meer spam. (als je dat tenminste bedoelde met afmeldadres)
 
Of probeer het programma mailwasher (gratis voor prive gebruik) je kunt het instellen voor je hoofdaccount en opstarten met een snelkoppeling op je bureaublad je krijgt dan te zien wat er in je mailbox zit en kan de zaak al op de server laten deleten en eventueel laten bouncen.

Het is misschien ook verstandig om een alias aan te maken en die te gebruiken als je iets op het internet verstuurd,als je veel spam op zo'n adres binnenkrijgt laat je het eenvoudig vervallen en maak je een nieuw aan.

Dus... even zoeken op internet en even goed de handleiding doorlezen voor de verschillende instellingen.

succes ;D ;D ;D Gerard
 
Norton geeft toch al aan dat het spam is. Dan is het aan jou om je mailclient in te stellen wat ie met die emailtjes doet. Bijvoorbeeld in Outlook express een filter aanmaken die alles met in het subject 'SPAM" copieren naar de folder spam (of meteen deleten). Dit staat in het manual van norton dat je dat moet doen.
 
chello heeft wel een spamfilter op basis van de zwarte lijst van spamcop.

8-10 emails per dag spam is natuurlijk een lachertje ivm lui die er zo'n 400+ p/d binnenkrijgen.
feit blijft dat het natuurlijk vervelend is..
 
De reden dat je spam krijgt ligt echt 9 van de 10 keer aan je zelf...

Gebruikt nooit je eigen email adres voor signups en dergelijke. Maar voor zulke zooi een gratis mail adres aan bij hotmail of maak daarvoor speciaal een alias aan bij je chello account die je na zoveel tijd gewoon kan veranderen naar [email protected] naar [email protected]

Meedoen aan kettingbrieven en mailings is ook zoiets...

Je mailadres open en blood op forums zetten....

Er zijn spambots die webpaginas doorzoeken voor mailadressen...
 
KillRoy zei:
De reden dat je spam krijgt ligt echt 9 van de 10 keer aan je zelf...

Absoluut niet waar. Spam mailers gebruikers programma's die willkeurige e-mail adressen genereren. Ik heb hier weleens testje op gedaan en het viel me op dat er na verloop van tijd op bijna elk e-mail adres spam begon binnen te komen (alhoewel ik die e-mail adressen nooit ergens had gebruikt). Als je hele vreemde e-mail adressen gebruikt (bijvoorbeeld hele lange, of e-mail adressen met "vreemde" tekens) dan zal je zien dat je minder/geen spam meer ontvangt. Bedenk dat spammers soms een paar miljard e-mails (!) tegelijk versturen . De adressen die worden gebounced worden eruit gefilterd en de overige komen in een apart bestand. Je echte e-mail adres opgeven op (twijfelacthige) sites is inderdaad zeer dom (net zoals je e-mail adres afmelden op spam sites want dan krijg je alleen maar meer).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan