• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

email slechts eenmaal binnen krijgen?

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

Margo.vankemenade

Is er een mogelijkheid dat ik mijn email slechts eenmaal binnenkrijgt als ik deze op een device gelezen heb? Nu kan ik mijn email slecht checken via tablet en/of telefoon, omdat dan meteen de hele server mee komt aan berichten (en ik dus uren handmatig bezig ben al die emails te verwijderen)
Dus: een mail eenmaal gelezen/ gedownload, dan kan hij van de server af. Kan dat?
 
Natuurlijk kan dat. Wij hebben thuis op 1 apparaat (en dat is een vaste PC) het email programma zo ingesteld, dat als op dat apparaat de mail opgehaald wordt, deze van de server verwijderd wordt.
Alle andere apparaten laten de mail op de server staan. Als je op die apparaten echter een mail verwijderd, dan wordt deze wel van de server verwijderd.
De juiste instelling vindt je ergens bij de settings van het email programma. Waar dat is hang van het programma en de versie af.
 
Nog beter is om alles te laten staan en dan instellen dat de mail na een bepaalde periode gewist wordt. Dat is ergens in te stellen.
 
IMAP is de methode die je zoekt. Ziggo is dat nu geleidelijk aan het invoeren. Het kan zijn dat je nog even moet wachten voordat je het beschikbaar hebt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan