Email geblokkeerd

  • Onderwerp starter Bruce the Boss
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
B

Bruce the Boss

Ben vandaag geblokkeerd wegens de onderstaande melding:

Mail from your IP address is currently blocked based on RBL listing


Nu heb ik inderdaad een virus op mijn computer gevonden en ik heb deze verwijderd.

Nu vertelden ze op de UPC-helpdesk tegen mij dat er twee mogelijkheden waren:
1. je hebt een virus (klopt dus)
2. of je bent gehacked (en dan zul je windows opnieuw moeten installeren)

Ik heb dus inderdaad een virus verwijderd en nu zou het dus opgelost moeten zijn maar stel dat ik gehacked ben;
* kun je dat ergens zien
* is het dan inderdaad nodig om alles te formateren - kunnen ze me geen nieuw IP-adres geven ?

Jacco
 
>:(Heb het zelfde probleem. Bij mij was er nog een optie; Als je een virus hebt, verwijder deze met een goeie virus scanner en stuur daarna een mailtje naar [email protected]
Dit heb ik een aantal dagen geleden gedaan, maar de mail wordt nog steeds geblokt. ??? ??? Iemand nog een ander idee om hier vanaf te komen?
 
Mijn mail is ook geblokkeerd alleen heb ik geen virus op mijn pc en heb ik ook een goede firewall. Volgens Senderbase.org zouden zij het eerste bericht hebben ontvangen op 23 juli 2004


Network Owner Chello
Domain chello.nl
Date of first message seen from this address 2004-07-23
# of domains controlled by this network owner 6
Geography data
Country NL
State


ik ben in juli ruim twee weken weg geweest en toen hebben alle stekkers eruit gelegen. Ook heb ik een goede firewall ( chello zelf kwam niet binnen toen ze het probeerden vanuit de helpdesk) en heb ik ook geen spyware etc. Ik heb inmiddels ad-aware gedraait, spywareblaster en spybot. Nergens iets te vinden. Ik heb inmiddels dit probleem al vanaf dat ik thuis kwam ( afgelopen donderdag).

Bij de helpdesk kunnen ze niets voor me doen, ook zeggen ze geen logs bij te houden omdat ik wil weten of mijn IP adres is misbruikt tijdens mijn afwezigheid.

Heb inderdaad ook al gemaild naar [email protected] maar daar krijg je een auto-reply en geen idee of daar iemand is die het leest.
Kortom, al ruim 5 dagen bezig dit probleem te verhelpen, drie keer naar de helpdesk gebeld maar probleem is niet opgelost en mijn pc is zo schoon en dicht als wat.
 
heb je je modem ook uitgehad die tijd ?
zo ja dan heb je een ip gekregen van iemand die ooit rommel verstuurde. Oplossing : modem een dagje uit laten staan. aan zetten en je hebt weer een vers ip ( hopenlijk niet geblokkeerd )

zo niet, ook je modem een dagje uit zetten en dan een nieuw ip ophalen.

Wat ik ook steeds meer zie is dat isp's de gehele ip reeksen van chello blokkeren. Omdat chello binnen Nederland op nummer 1 staat als virus en spam verspreider. En zolang chello als een van de weinige isp's weigerd om een degelijke virus/spam block op zijn mail boxen aan te bieden zullen we steeds meer tegen dit soort problemen aan gaan lopen.

sux6
 
Bij mij is het probleem na drie dagen gelukkig verholpen. Ik heb en een virusscanner en een firewall maar toch had ik een virus.

Die heb ik gevonden met dit programma: https://www.moosoft.com/products/cleaner/download/

Mijn virus-scanner vond hem ook niet maar bovenstaand programma wel.

Suc6
 
Ik heb net die virusscanner geinstalleerd en gedraaid maar niets gevonden, mijn pc is dus echt schoon.

Het modem uitzetten is wellicht een optie, maar ik heb al tijden hetzelfde IPadres en volgens iemand van de helpdesk kan ik geen nieuwe krijgen. Wellicht wanneer ik morgen een nieuw modem krijg dat het probleem dan verholpen is.

Ik hoop het van harte. Het geeft niet vreselijk veel problemen maar het is wel lastig iedere keer naar webmail te moeten gaan voor ik een mail kan versturen.
 
Als door een wonder is het na 6 dagen vanzelf opgelost!

Wellicht lag het probleem toch bij de ISP.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan