Elk uur verlies internet ..

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

AlexN

Hallo,

elk uur verlies ik voor een seconde of 5 mijn internetconnectie. Exact om het uur. Ik merk dit doordat mijn voicechat programma disconnect en ook omdat het icoon omhoog springt van de taakbalk.

Het lijkt erop dat het elke keer is wanneer mijn lease verloopt (staat ingesteld op 1 uur zag ik). Voorheen had ik hier helemaal geen last van, maar sinds een week ongeveer heb ik dit probleem.

Iemand een oplossing ?

Bij voorbaat dank,

Alex
 
Blijkbaar onderhoud gepland in jouw omgeving? Ik heb hier een leasetime van 7 dagen.
 
Geen onderhoud in de buurt. Ik vind 1u lease ook wel aan de korte kant, maar wanneer ik er geen last van heb, maakt het mij niet uit. Nu echter is het wel vrij irritant. Ik kan de lease wel op 7 dagen zetten, maar ik heb liever dat het internet er gewoon niet uitknalt wanneer de lease vernieuwd wordt.
 
Even voor de duidelijkheid : je lease wordt regelmatig vernieuwd. Pas als je de verbinding verliest en niet meet opnieuw verbindt raak je de lease na x tijd kwijt. Het is dus niet zo dat ieder uur de lease vernieuwd wordt. Krijg je na zo'n onderbreking een nieuw IP adres ?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ten eerste: welk modem gebruik je. Ten tweede: praat je over de lease van je modem op het Ziggo netwerk, of de lease die je modem aan zijn cliënten geeft.

[start slightly off-topic]
Ik heb een Ubee 3200 EVW en daar wordt volgens mij de lease voor de router door Ziggo bepaald. Ik lees 7 dagen. Als ik bij mij kijk staat de lease nu op 4 dagen, 22 uur, 44 minuten en 22 seconden. Geen idee waarom zo'n krom getal, maar waarschijnlijk komt het doordat de router zich sinds de 9.9.5007 firmware weer om de paar dagen reset en dit de resterende leasetijd is.

Vorig jaar bij de 9.9.5005 firmware had ik ook al last van de regelmatige resetten. Toen ook om de paar dagen, maar bij anderen om de paar uur. Misschien dat daar een relatie met het al dan niet intensieve gebruik is. Wel jammer dat Ziggo dat in het halve jaar niet opgelost heeft. Ook jammer dat Ziggo geen site heeft om dergelijke bugs te melden. Zelf werk ik aan een OpenSource project en op de project page kan iedereen bugs melden en zien welke bugs al gemeld zijn. Dan weet je in elk geval of het de aandacht van de ontwikkelaars heeft.
Nu kan ik alleen een klacht bij Tessa neerleggen en heb gewoon het gevoel dat dit gewoon ergens in een lade verdwijnt. Het motiveert ook niet om een uitgebreid bugreport te schrijven als je niet weet of dit al een bekend probleem is.
[end slightly off-topic]

Als jij het over een uur hebt, zul je de dhcp lease van je modem bedoelen. Op de Ubee staat die default op 1 uur (3600 seconden). Maar dan kan het ook de client zijn die voor de haperingen zorgt. Zolang hij geen nieuwe lease heeft moet hij volgens mij met de oude IP waarde verder gaan. En wat dan misschien kan helpen is om een static lease voor je apparaten te definiëren. Dan behoudt je apparaat altijd zijn eigen IP en krijg je ook geen dropouts omdat je apparaat plots een ander IP heeft. Ik heb zelf voor all mijn apparaten een static lease gedefinieerd. Voornamelijk om later in de logs op basis van IP adres direct te kunnen zien wie dat was.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan