Eigen mailserver

Florafrisia

Forum Gebruiker
Berichten
2
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Hallo,

Ik ben een eigen mailserver aan het zetten met MailU in een docker omgeving.
Nu is het opzetten van een MailU docker omgeving niet zo'n probleem. Ook de
DNS stappen die genomen moeten worden met MX, A, DMARC, SPF en DKIM is
goed beschreven. Nu heb ik een probleem dat mijn verzonden email niet aankomt.

Bij het zoeken naar oplossingen in combinatie met Ziggo en uitgaande email kom
ik vooral oudere meldingen tegen. Is er een handleiding/thread aanwezig waar
dit beschreven staat.

Met vriendelijke groeten,

Peter Noé
 
Waarschijnlijk komt dit doordat smtp over poort 25 naar buiten toe dicht staat. Je kunt dat op een tweetal manieren oplossen: routeer de mail door via de smtp van Ziggo. Dat kan er wel toe leiden dat mail wordt gezien als spam. Een andere optie is gebruik te maken van een service via een externe provider die je toelaat om naar hem door te verwijzen op een andere poort dan poort 25. No-Ip had vroeger zo'n optie. Ik weet niet of ze dat nu nog aanbieden.

edit:
Het toestaan dat bij gebruikers zelf smtp servers worden opgezet is een beveiligingsrisico. Het kan (en zal) ertoe leiden dat malware dat dan gaat doen en in grote mate mails gaat versturen de wijde wereld in. Om dit soort van spam te voorkomen doen veel providers twee dingen:
- Ze zetten poort 25 dicht. Alleen verkeer van en naar de smtp servers van de provider zelf is dan mogelijk over die poort.
- Ze melden de ip reeksen waar gebruikers op zitten aan, zodat die geblacklist worden. Als je dan een smtp server opzet en van die uit rechtstreeks kunt mailen, dan nog zal de ontvangende smtp server de mail weigeren. Vandaar dat ik zeg dat een externe provider wellicht een oplossing is. Voor de buitenwacht is dat dan de versturende server en als die niet in de blacklist staat, dan laat die het uiteraard door.
 
Laatst bewerkt:
Zoals Angelo beschrijft moet je via het relay van ziggo versturen. Dat doe ik al jaren. Bij het relay vul je de gegevens in die je normaal ook gebruikt voor sturen via ziggo.

Denk er dan wel aan dat de mailserver van Ziggo dan het verzend IP wordt. Dus bij SPF moet je "v=spf1 ?include:smtp.ziggo.nl -all" gebruiken. Ziggo houdt de lijst van gebruikte IP adressen dan voor je bij. (Ik zie dat er nog steeds geen IPv6 adressen tussen staan)
 
Bedankt voor jullie reactie het heeft me geholpen om de mailserver aan de praat te krijgen, vooral de toevoeging aan de SPF errugh handig.

Bedankt,

Peter
 
Terug
Bovenaan