• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Een vreemd netwerk fenomeen

  • Onderwerp starter Zeewoldenaar
  • Startdatum
Z

Zeewoldenaar

Dames en heren techneuten.
Ik heb al heel wat topics doorgelezen en internet afgestruind, maar mijn fenomeen kom ik niet tegen.
Ik heb een netwerkje met 3 PC's (alle 3 W98SE). Een Barricade router SMC2804WBRV.2, maar wireless is uitgeschakeld. Firewall van de router staat aan.
Met alle 3 PC's is probleemloos internetten mogelijk. :)
Maar nu.
In het netwerk kan ik vanaf elke PC naar 1 van de andere PC's pingen via het IP-adres. Vanaf PC2 en PC3 kan ik ook pingen naar \\PC2 of \\PC3 maar niet \\PC1. Vanaf PC1 lukt dit laatste niet. Alleen op PC1 zit Zonealarm geinstalleerd maar ik heb de instellingen aangepast.
Alle 3 PC's hebben gedeelde mappen/schijven. PC1 ook een gedeelde printer.
In het netwerk kan ik dus alleen bestanden delen tussen:
PC2 => PC1 en PC3
PC3 => PC1 en PC2.
Vanaf PC1 zijn PC2 en PC3 in het netwerk niet zichtbaar (PC1 zelf wel). Ook als ik Zonealarm op PC1 uitschakel kan ik vanaf PC1 de PC2 en PC3 niet zien. Of moet je Zonealarm uberhaupt niet laten opstarten?
DHCP staat bij alle 3 aan. IP wordt automatisch gegeven (router geeft een eigen vast adres aan elke PC).
Enig idee wat hier loos is? ???

Hopelijk heb ik het een beetje duidelijk uitgelegd. Ik ben een 'oudje' (45 jaar) en heb nog niet zo veel ervaring in netwerken. Wat ik weet heb ik van "jullie" geleerd. Waarvoor al hartelijk dank! :D

Een Zeewoldenaar
 
Ja maar dat is z'n beveiliging tegen ongewenste bezoekers (hackers of hoe je het noemen wilt) van buitenaf of tegen programma's en eventueel virussen en trojans die een beetje gegevens willen versturen.

Ik zou wel ZoneAlarm erop laten staan.

Het probleem zit 'm waarschijnlijk in de naam van de netwerkgroep waarin de computer PC1 geplaatst is, deze moeten voor alle computer hetzelfde zijn (bijvoorbeeld: NETWERK)!!
 
:D Nou dames en heren, tis opgelost :D.

[move=left,scroll,1,transparent,120%]!!!!ikke blij blij blij !!!![/move]

Eigenlijk was het heel simpel en je kijkt er gemakkelijk overheen.
Met ipconfig op PC1 de IP-configuratie nagelopen en vergeleken met PC2 en PC3. Wat blijkt? Een verschillend Subnetmasker: 255.255.0.0 ipv 255.255.255.0. :-[ Even "Alle vrijgeven" en "Alle vernieuwen" ....en hoppa. Iedereen in het netwerk is zichtbaar en bereikbaar.

Pfoei, heeft me wat tijd gekost. Maar, wel weer heel wat wijzer geworden.......en dat op m'n oude dag! ;D

Thnx voor ut meedenken iig!!!!!!
 
Terug
Bovenaan