• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Een laatste poging..

H

hallochello

En dan wellicht toch maar naar ADSL...

Configuratie:

COM21 modem, E-tech cable-router, 2 PC's met XP

Probleem: Soms wel, soms geen internet.. (dacht eerst dat ik storing had.. zie onderwerp bij Helpdesk: Storing Dordrecht)

Na een vriendelijke dame aan de lijn gehad te hebben van de helpdesk (ja ze bestaan, en weten ook waar ze over praten), kreeg ik alleen Internet weer aan de gang met maar 1 PC.

Verwoede pogingen om het via de router aan de gang te krijgen zijn helaas niet gelukt. De router staat ingesteld zodat ie via DCHP een adres van chello zou moeten krijgen.. echter ik krijg geen IP adres meer.

Direct de pc op de COM21 en een ipconfig /renew geeft geen probleem, kan gelijk weer internetten..


Tot voorkort weinig tot geen problemen gehad.. nu opeens allemaal ellende... is deze router soms niet goed??

Graag info
 
hallochello zei:
Tot voorkort weinig tot geen problemen gehad.. nu opeens allemaal ellende... is deze router soms niet goed??
1. Ik veronderstel even dat je weet hoe je een router configureert en dat je dat ook goed gedaan hebt.
2. Ik geloof niets van die verhalen dat Chello routers blokkeert.
Dus lijkt het me een goed idee om eens een andere router te proberen. (En bij voorkeur eentje met een 10Mbit-wanpoort.)
 
Sitecom sit hub ln 107 en je kan met meerdere pc's internetten zit zel met een p2 266 echt super snel en laptop dell 8200 tesamen tegelijk te internetten geen problemen nu niet en nooit niet waarom zo moeilijk allemaal beide snelle verbindingen heb een basis abo
 
Heb er nu inderdaad even een andere router tussen zitten, gaat Ok nu.
Zal even poosje aankijken...
 
Goed, na een weekje een ander routertje gebruikt te hebben gaat alles ok. E-tech weer aangesloten gaat een weekje goed..
blijkt wel degelijk iets in de e-tech router te zitten.

Even wat er gebeurd.. COM21 modem staat altijd aan, e-tech gaat altijd uit.. zet je de e-tech weer aan, dan duurt het soms 3 a 4 minuten voor het link lampje op de COM21 stabiel brandt.. vervolgens heb je geen internet, ga je kijken in de e-tech config, dan heeft ie van chello ook geen DHCP adres gekregen... release/renew via de etech admin pagina werkt niet.....

Prik je direct je pc in het com21 moden, hopla, gelijk internet....

iemand enig idee wat hier aan de hand kan zijn...?????
(heb die etech router even mee genomen naar m'n werk, daar in de muur gestoken, en krijgt netjes een DHCP adres ....)

Hellup!!
 
By the way spreek ik net iemand van E-tech, die vraagt of het com21 de laatste firmware heeft?? ik zie dat www.com21.com niet meer bestaat... iemand info over die laatste com21 versie?

En hij stelt voor mijn e-tech router niet op DHCP in te stellen, maar op static IP, en dan verwijzen naar het interne IP nummer van de COM21 (192.168.100.1) ????
 
Ik heb de oplossing hoor..!!!

Het heet Tiscali Live ! 3Mb Down, 512Kb up, en nog veeeeel meer leuks voor 49 euro's p/m, en geen aansluitkosten + een gratis ethernet modem, en de eerste 3 maanden maar 39 euro's.

Chello, de mazzel!!
 
Je kunt zelf geen nieuwe firmware in je com21 zetten, dus die site is niet zo belangrijk.

Die oplossing met static IP en verwijzen naar het interne IP adres van com21 zou inderdaad kunnen werken. Ik ben niet zeker.

Het beste is kabelmodem en router altijd aan laten staan.
Zoals jezelf al aangeeft heeft de combinatie com21, e-tech moeite met het krijgen van een IP bij het opstarten (als na 1 week lease verlopen is ).
Een router is erop gebouwd om continue aan te staan en verbruikt erg weinig stroom, net als je kabelmodem.
 
Om je gerust te stellen. Ik heb identiek probleem gehad. De E-Tech RTBR03 achter een Lancity chello kabelmodem. 1pc alles ok , router erachter en weg link act. Aardig gefrustreerd m'n thuisnetwerk ge reconfigureerd , wel tig keer , maar geen www.
Heb hierdoor chello opgezecht.
Wel wil ik even duidelijk maken dat door al die ADSl aanbiedingen er een behoorlijke delay op centrale activatie zit , ongeveer 3 maanden. Dus zeg je chello ietwat later op dan wanneer je adsl zou kunnen krijgen.

Gegroet , 56K modemgebruiker (had chello opgezecht en daarna pas adsl aangevraagd , resultaat wachtend op adsl centrale activatie (en da's weer KPN die op zich laat wachten , niet de adsl provider)
 
Terug
Bovenaan