Edimax en Thomson modem wie heeft 't

B

Bonzai

Hoi,
Ik ben in het bezit van een Edimax router BR6104-W en maak gebruik van het Thomson Chello modem. Nu ging het installeren van de router heel gemakkelijk incl. het clonen van het MAC adres van mijn originele netwerkkaart welke ik eerst altijd gebruikte voor Chello. Alleen kan ik via de router niet op internet komen. Als ik inlog op de router dan staat er bij status internet connection 'disconnected'. Het MAC adres heb ik al gechecked en het klopt als een bus. Nu heb ik exact de handleiding gevolgd zoals die op de site van MyCom te vinden is: https://silverapp1.mycom.nl/MyCom/Store/pageloader.do?url=tutorials.htm&module=service&maingroup=3004

Dus ik heb maar weer rechtstreeks een verbinding gemaakt tussen netwerkkaart en router; alleen toen wilde het nog niet werken en moest ik de helpdesk bellen en die hebben het zaakje weer gereset waarop alles weer werkte (zonder de router)

Ik heb vanalles gecontroleerd zonder resultaat.
Maar waarschijnlijk vergeet ik iets te doen daar de verbinding wel werkt als ik weer gewoon alleen een verbinding maak met netwerkkaart-modem.
Dus de router wil geen verbinding maken met het internet zo lijkt het....................

Als iemand dezelfde configuratie gebruikt waar het wel werkt (de winkel waar ik het product gekocht heb verzekerde me dat het zou gaan werken) dan hoor ik graag hoe hij/zij dit gedaan heeft.

Bij voorbaat dank voor alle informatie,
Michel.
 
"Dus ik heb maar weer rechtstreeks een verbinding gemaakt tussen netwerkkaart en router" het woord router moet hier natuurlijk MODEM zijn excusues
 
Ik neem aan dat het WAN-lampje op de router brandt?
Naast het macadres overzetten heb je bij de WAN-instellingen voor dynamisch ip gekozen?
Dan moet dat eigenlijk al voldoende zijn. De router moet dan van chello ip krijgen.
 
Wat wordt vaak gedaan?
1 - De nieuwe router wordt in de bestaande bekabeling opgenomen.
2 - Men kopieert nu het Mac adres en stelt de rest van het modem in.

Wat kan men beter doen?
1 - Sluit 1 pc (Chello pc) aan op router, maar de router nog niet aan het kabelmodem.
2 - Kopieer Mac adres en stel router in.
3 - sluit nu router aan op het kabelmodem.

Werkt het nu niet dan even alles uit en opnieuw opstarten.
kabelmodem - 30s wachten - router - 30 s wachten - pc

Verklaring:
In geval 1 ziet het kabelmodem eerst het standaard Mac adres van de router ipv het geregistreerde mac adres en hij blokkeert dan ook.
 
Allen bedankt voor de info!
Helaas het mag allemaal niet helpen. Ik denk dat het thompson modem toch anders reageert op m'n router (met hetzelfde MAC als de netwerkkaart) als op de originele netwerkkaart zelf. Ik heb bovenstaande methodes uitgeprobeerd maar helaas zonder resultaat. Het lampje (WAN) begint na het opstarten van de router eerst af en toe te knipperen en daarna knippert het snel. Daarna dus weer de PC opgestart (deze geeft keurig IP aan vand e router) en geprobeerd om de startpagina te openen. Maar helaas dus.........zoals ik al zei. Ik ga morgen naar de MyCom winkel terug met mijn aankoop; misschien dat ze daar de oplossing hebben anders weet ik 't ook niet meer.

Mocht er toch nog iemand suggesties hebben dan verneem ik dat graag!!!!!!!

Bedankt,
Michel.
 
Het kan toch niet zo zijn dat tussen de router en de modem ineens een cross-cable moet zitten?? De gebruikershandleiding van Edimax zegt daar niets over...........................
 
Je moet bij een thomson modem, niet alleen het mac adres clonen, maar teven van je "Chello" pc het ip adres clonen. Ik had hetzelfde probleem met mijn Netgear router. Succes........
 
Helaas, allemaal nogmaals dank voor de goede tips. Ook al vul ik het IP adres in dan wil ie nog steeds niet werken. Ik denk dan ook dat het Chello steeds beter lukt routers te weren. Tijd voor ADSL denk ik. De router mankeerde overigens niets aan die heb ik vandaag bij het verkooppunt laten testen en ik heb zelf gezien dat hij het wel doet. Waarschijnlijk zit het in het thomson modem; ik denk dat Chello expres dit 'nieuwe' modem gebruikt om het internet delen weer een stukje moeilijker te maken en ook om de Chello Plus dienst meer te promoten om zo huidige Chello classic gebruikers over de streep te trekken.
Toen mijn modem vervangen is (van Motorola naar Thomson) zei de monteur al dat dit gewoon op gepoetst werd en weer ingezet werd...........waarschijnlijk dan op een Chello Plus abb.

Dus ik denk dat een waarschuwing voor Chello classic geruikers op zijn plaats is en dat Chello er alles aan doet om deze gerbuikersgroep alleen met 1 pc op internet toe te laten.
 
Tip: Je moet aangeven aan chello helpdesk dat je een nieuwe pc hebt en dat je het mac adres moet klonen, maar niet meer aan het adres kan komen die bij hun bekent is, ik had een aardige medewerker die mijn het juiste mac adres gaf! suc6
 
Terug
Bovenaan