• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Edimax BR6104W(G) met Edimax EW7117U USB langzaam!

B

Brifi

Vreemd probleempje. Edimax router BR6104W(G), via een kabel een desktop aangesloten, snelheid optimaal (210KB/s). Notebook met een USB EW7117U "dongle", snelheid aanvankelijk ook optimaal, maar gisteravond ineens terug naar 80 KB/s (metingen volgens speedtest.nl)

Router gereset, setup weer ingevoerd, snelheden op beide pc's weer normaal. Vanmorgen de notebook weer aangezet, en jawel: 80 KB/s, de desktop gaat wél goed.

Iemand enig idee wat hier de oorzaak van kan zijn? De netwerkverbinding van de notebook naar de router is 11Mbps, dus dat kan het niet zijn. Ik ga zo de router weer eens even uitzetten, kijken of dat helpt...

UPDATE: Router uit en aan hielp deze keer niet. Uploadsnelheid is overigens wel gewoon 15 KB/s. Signaalsterkte "uitstekend"

UPDATE 2: Router met de resetbutton achterop tot tweemaal gereset (dan moet je dus alle instellingen weer terugzetten), en nu is ook de USB-wireless adapter met 230 KB/s weer present. Signaalsterkte varieert overigens van "Laag" tot "Uitstekend", maar dat schijnt nu voor de snelheid weer niet uit te maken.

Vraag blijft dan over: Waardoor komt het dat die router gereset moet worden om de draadloze verbinding weer goed te laten functioneren? En waarom doet hij het (zoals gisteren) uren achtereen probleemloos, om daarna ineens in elkaar te zakken tot 80 KB/s?

We halen foto's van Mars, maar een gewone draadloze verbinding naar een router is blijkbaar nog érg ingewikkeld, getuige de noodzaak van dit forum :-| Elke hulp wordt gewaardeerd!
 
Terug
Bovenaan