• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

edimax 6104K en com21

E

estje

Router van Edimax (hiervoor ook Sweex geprobeerd) en een modem Com21. Via router geen internet. Alles ingesteld en adviezen in de forums opgevolgd, geen succes. Lampjes branden. Oude 3com ethernetkaart (bij installatie van chello gekregen) in nieuwe PC gezet. (zonder dit helemaal geen internet) Op alle mogelijke manieren modem uit, router aan kabels erin en eruit. Kan het aan Com21 liggen?
Help!
 
Misschien hetzelfde probleem als in dit topic : https://ziggoforum.nl/topics/5293/

Heb je een vast IP adres? (meestal wel met com21)
Dan moet je dat namelijk ook in de router zo instellen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Volgens mijn aanmeldingsgegevens heb ik een dynamisch IP-adres. Ik woon in Hoek van Holland en dat valt onder Rotterdam.
 
Ok, dan is het in iedergeval heel belangrijk dat je het mac adres van je netwerkkaart "kloont" in de router.
Heb je dat ook gedaan?
 
Ik zou zeker ff de firmware upgrade van de edimax site halen. Dat maakte bij mij alles uit.

op je pc in een dosscherm: ipconfig/release (winipcfg in ME) en daarna weer ipconfig/renew om een nieuw IP van je router uitgedeeld te krijgen.

Check in het statusscherm van je router de internetinstelling. Je oude IP van Chello moet hier gewoon in staan incl. dns-vermelding.

Verder kun je (ondanks dat je een dynamische IP hebt) inderdaad toch even voor een fixed IP-verbinding kiezen en daar de instellingen helemaal invullen. Dat bracht bij mij de Edimax voor de upgrade online!

Zoek anders even een 'handige jongen' die wat van netwerken weet. Je hoeft echt niet terug met die router, die is vast gewoon goed. Succes!!
 
bedankt maar ik heb het inmiddels opgegeven. Router teruggebracht en crosskabel gekocht. Kan nu van de ene pc op de andere kijken, printerdelen gaat goed. Alleen...het allerbelangrijkste wil ook nu nog niet lukken en dat is de internetverbinding (zie ander topic) op de oude pc
 
Terug
Bovenaan