• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Edimax 6104 krijg ik niet online!?

K

Kamzter

Hey, ik ben hier nieuw... en heb gelijk al problemen O0

Ik heb namelijk een edimax 6104 gekocht omdat ik m'n twee computertjes wel eens op internet wilde hebben. Nou krijg ik de hoofdcomputer al niet eens online! :}

De situatie is als volgt:

Kabelmodem (future networks 110)-> kabel geleverd door edimax -> edimax 6104 -> kabel geleverd door chello (Braka drasec category 5 UTP) -> hoofdcomputer

nu als ik de computer aanzet, dan krijg ik wel een ip adres, namelijk 192.168.2.102 dus dat gaat goed, maar als ik naar de software wil gaan van de edimax lukt dat niet.. laadt heel langzaam en dan gaat dat rotte msn-search andere mogelijkheden proberen (192.168.2.1.com bijvoorbeeld).

Ik heb zomaar het vermoede dat dit te maken heeft met de kabels.. ik heb al een beetje zitten lezen hier en hoor dingen als cross-kabels of straight kabels?!? De kabel van de edimax is straight... en wat de chello-kabel is weet ik niet?!

Als ik de volgende combi doe dan werkt de software van de edimax instellen wel:

futurenetworks110 --> chello kabel --> edimax --> edimax kabel --> hoofdcomputer

maar dan krijg ik 'm niet op internet.... ??? ???

Ik word helemaal gek van die edimax, de handleiding staat geen ene moer! Alles moet goed gaan volgens de handleiding, gewoon alles aansluiten en internetten maar! Er staat zelfs dat je alleen maar de quick cable setup hoeft te doen als je alleen wilt internetten met dit ding.. nou, lekker hoor...

Wie kan mij helpen?!?!?! Moet ik nieuwe kabels kopen!? Nieuwe router?!?!?

groet,

Alex
 
Het lijkt erop dat de kabel die je van Chello hebt gekregen een crosscable is. Je hebt allemaal straight nodig bij gebruik van een router.
Hier https://ziggoforum.nl/topics/2746/ staan enkele links naar informatie en een beschrijving van de div. kabels. Je kunt aan de hand daarvan controleren of die Chello kabel een cross is. Als je hem niet zelf kunt aanpassen (je hebt tang nodig), moet je iemand zoeken die dat voor je doet of anders een kant en klare straight kabel kopen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dat kabelmodem is voor zover mij bekend geen chello-modem, dus ik vraag mij af of dat ooit wel op internet gewerkt heeft ?
Chello levert verder alleen straight/patch UTP, maar als je met de Edimax patchkabel wel op je router in kunt loggen en met de chello-kabel niet, zou ik logischerwijs zeggen dat de UTP van chello kapot is.
Dus ik zou beginnen om die te vervangen. Verder moet je om de kunnen I-netten (voor zover het dan met dat kabelmodem gewerkt heeft) nog even je mac-adres spoofen in je router.
 
Nou ik denk dat ik je wel kan helpen. :>< Ik heb gelezen dat je het volgende vertelde, ik herhaal:
"Als ik de volgende combi doe dan werkt de software van de edimax instellen wel:

futurenetworks110 --> chello kabel --> edimax --> edimax kabel --> hoofdcomputer

maar dan krijg ik 'm niet op internet....

Ik heb zelf ook een Broadband router van edimax (BR 6104). De laatste instelling kwa kabels, router en hoofdcomputer is goed... Uit je verhaal te lezen kun je dan via 192.168 etc adres je webbased software van je router aanpassen. Ik kan je mijn adres daarvan niet geven, maar dit zal ongetwijfeld in je beschijving staan.
Vervolgens kies je niet voor CABLE modem in desetup, of voor DSL verbinding, maar voor PPPoE. Als dat allemaal standaard is ingesteld, dan werkt t goed. Ik heb namelijk precies hetzelfde probleem gehad.

Het enige wat je nog moet instellen is dat je router het wachtwoord, paswoord etc, van CHELLO vasthoudt. Verder moet je zoveel mogelijk standaard houden. Dat is wat ik ook gedaan heb. Probeer maar eens en suc6 ;D

Greetz Patman
 
Pat zei:
Uit je verhaal te lezen kun je dan via 192.168 etc adres je webbased software van je router aanpassen. Ik kan je mijn adres daarvan niet geven, maar dit zal ongetwijfeld in je beschijving staan.

192.168 is een locaal adres (met uitzondering van Meeuw zn ip ;) ).

dit is waarschijnlijk het adres van de router status pagina
http://192.168.123.254
 
De kabel van chello was inderdaad het probleem.. Ik heb de kabel vervangen en alles werkt nu wel, maar lijkt veel langzamer te gaan... de speedtest doet er nu al meer dan een minuut over om resultaat te laten zien?!? Al is hij nu nog wel bezig... ???

Wat heb ik verkeerd gedaan? De bandbreedte wordt toch niet permanent gedeeld nu? Ook al staat er één computer aangesloten nu?

Ik ben hier nog een leek in hoor ;D

Alvast bedankt!

Trouwens, de Future Networks 110 modem werkt prima op Chello hoor!
 
Regio 1827CR

Trouwens, nu heb ik de kabel vervangen.. maar werkt nog niet! Ik heb de volgende kleuren volgorde gebruikt:

oranje
wit-oranje
blauw
wit-blauw
groen
wit-groen
bruin
wit-bruin

aan beide kanten natuurlijk... Nu las ik net dat de juiste combi iets anders was, kan dat heel erg uitmaken? Naar mijn idee gaat het er toch gewoon om dat de kleuren aan beide kanten gelijk zijn? Of zit er individueel ook nog verschil in de kabels?! Ik ben helemaal nieuw met het netwerken hoor, dus please help!! :><

Groet,

Alex
 
De kabel zal wel werken, maar je hebt meer kans op storingen en demping van de signalen. Dit kan snelheids verlies geven.
 
Terug
Bovenaan