'echte' harddiskrecorder <> mediabox met harddisk?

fry

Forum Gebruiker
Berichten
378
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Hallo,

Ik wil al enige tijd een harddiskrecorder kopen. Maar ergens volgens jaar zal ik dus ook aan de digitale tv van upc moeten. Stel dat ik dan kies voor die uitgebreide thomsom box met harddisk. Is dat nou vergelijkbaar qua features/prestaties met een stand-alone hd-recorder of is het toch meer een decoder met als extraatje een harddisk erin?
 
Ik zou er maar niet te veel van verwachten. Zoals het er nu naar uit ziet kan je beter je eigen pvr aanschaffen die voorziet in jou behoeften.
Op UPC kan je wel een eeuwigheid wachten voor ze echt overgaan op wat ze beloven ;D Misschien in het voorjaar van 2007 ;D

nadeel van een mediabox pvr is dat je geen externe bronnen kan aansluiten voor opnames (videocamera etc), voordeel is weer dat je niet voor de hoge kosten van een dure pvr moet opdraaien.

met een standalone PVR kan je gewoon opnames maken van bijvoorbeeld talpa, terwijl je gewoon gebruik kunt maken van de mediabox (digitaal tv kijken)
als je met de mediabox (pvr versie) wilt opnemen dan kan je niet even zappen naar een andere digitale zender, omdat de box in gebruik is.

alles heeft zo zijn voordelen en nadelen, het is aan jou om ze ff allemaal op een rijtje te zetten en om de beslissing te nemen
 
lazyboy zei:
nadeel van een mediabox pvr is dat je geen externe bronnen kan aansluiten voor opnames (videocamera etc), voordeel is weer dat je niet voor de hoge kosten van een dure pvr moet opdraaien.

Lijkt me niet echt een nadeel voor veel personen, dat je er geen camera op aan kunt sluiten.

lazyboy zei:
als je met de mediabox (pvr versie) wilt opnemen dan kan je niet even zappen naar een andere digitale zender, omdat de box in gebruik is.

Ik heb gehoord dat de UPC PVR twee tuners heeft, dan kun je dus 1 programma opnemen, en 1 live zien, of 2 opnemen en 1 opgenomen programma afspelen.

Een enorm voordeel van de UPC PVR is natuurlijk dat hij het digitale signaal opneemt, met een stand-alone PVR zal het toch eerst via een analoog signaal moeten gaan.
 
In ieder geval bedankt voor de info. Ik weet ineens mijn kerstcadeau al die ik voor mezelf ga kopen ;)
 
Interessante vraag, vooral omdat UPC de laatste is die duidelijkheid verschaft over wanneer en wat ze precies gaan aanbieden. Kijk dan maar even naar Digitenne of KPN TV, daar kan je in hun shop al kiezen uit meerdere apparaten! Ik denk zelf dat als UPC eenmaal komt met zo'n soort apparaat (2 tuners met een hd) dat je dus niks kan kiezen of configureren, dat de hd waarschijnlijk heel klein is (80GB), dat er geen uitvoer inzit zoals een DVD-writer, en dat het met de interface en de remote maar afwachten wordt of dat wel zo leuk is om elke dag mee om te gaan. Als ik kijk naar de TV-guide van de Thomson Mediabox dan vrees ik het ergste. Het enige voordeel lijkt me dat het binnenkomende signaal rechtstreeks naar de hd wordt weggeschreven, zonder da-ad omzetting. Maar het is maar de vraag of UPC wel zo'n geweldig apparaat in gedachten hebben. Het zal dan de eerste generatie zijn, en daar moeten ze hun helpdesk nog helemaal voor opleiden...

Zelf heb ik intussen al gekozen voor een standalone PVR, met als voordelen dat ik in ieder geval zelf gekozen heb, dat er alle poorten opzitten die ik handig vind (hdmi, rgb in en uit, dv in en uit) en dat dat een 3e generatie PVR is met erg goeie specs. En ja dat ik nu maar 1 digitale tuner heb daar kan ik wel mee leven, van analoog komen ze de komende tien jaar echt niet meer af, net als 3:4 PAL-weergave. ;-)
 
En ja dat ik nu maar 1 digitale tuner heb daar kan ik wel mee leven, van analoog komen ze de komende tien jaar echt niet meer af, net als 3:4 PAL-weergave. ;-)

Je kan beter 1 digitale tuner hebben icm een standalone pvr, dan 2 digitale tuners die ingebouwd zijn in je pvr mediabox.

er zijn nog een aantal zenders die je niet digitaal (met de mediabox) kunt ontvangen,... met je standalone pvr is dat geen probleem, maar met zo'n mediabox met ingebouwde pvr heb je een probleem: je kan namelijk alleen het digitale signaal vastzetten (analoog kan die niet mee overweg). Ik denk dat dat een van de grootste voordelen van een standalone pvr is tov een mediabox met ingebouwde hdd.
 
Terug
Bovenaan