• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

E-tech router

H

hiddink

Hallo!

Ik heb sinds een week Internet via chello met een Motorala modem.

Ik heb een E-Tech router gekocht om Internet te delen. Na het registreren van het MAC adres van de netwerkkaart waarop ik voorheen Chello ontving, kreeg ik mijn router aan de praat: de computers in de LAN zien elkaar en kunnen alledrie Internet op via Chello.

Echter, er is duidelijk verschil in de snelheid waarmee de drie LAN-pc's surfen: een laptop gaat snel terwijl een W98 pc er bijna niet doorkomt. Hoe is dit verschil in snelheid te verklaren???

Daarnaast zie ik op de router de status van elke LAN pC: Linkactivity staat voor alledrie op groen en flikkert niet. Daarnaast brand bij de Laptop (de snelle!) het zgn. "Full/COL" lampje niet terwijl dat bij de 2 langzame PCs constant op oranje staat. Wat betekent dit? Heeft dit verband met de snelheid van de PCs?

Alvast bedankt voor de moeite!!!!

Bert Hiddink
V'veld
 
Kun je dan ff in het boekje van je router kijken wat Full/COL betekent en dat hier posten? Misschien komen we dan wat verder...
 
Misschien ligt het aan de link snelheid.
Probeer eens alle hosts op bv. 10mbit half-duplex te zetten, of alles op 100 half-duplex op 100 full-duplex...
 
Terug
Bovenaan