E-tech router met nieuw modem werkt niet.

L

leek

Ik heb net het nieuwe modem van chello gekregen en nu werkt mijn router niet meer.
Ik heb een E-tech router en nauurlijk een kabelmodem Thomson van chello

Weet iemand waarom dit niet meer werkt en natuurllijk een oplossing. Voor alle duidelijkheid voor met het oude modem werkte alles al meer dan een jaar naarbehoren. nieuwe modem plaatsen en het werkt niet meer  . De instellingen zijn het zelfde als daarvoor.

Heeft iemand ideeen want ik ben een ECHTE leek
 
Dit kan een aantal oorzaken hebben.

Je vermeld niet welk modem je eerst had. Als dit een COM21 was had je misschien een vast IPadres en is jouw router daar op in gesteld. Met een Thomson heb je een dynamisch IP adres en moet de router dus anders worden ingesteld.

Chello heeft op sommige plaatsen UTP kabels geleverd die niet aan de specificaties voldoen en samen met routers en/of nieuwe modems problemen geven

Wat soms ook wil helpen is alles uitzetten en dan met pauzes van ± 30 sec in deze volgorde opstarten: modem -> router -> pc

Als je er niet uikomt dan hier gewoon nog eens vragen, maar geef dan wel meer informatie zoals:
- merk en type oude modem, wel geen vast IPadres
- type van je E-tech router
- Wat zijn de instellingen in je router
- hoe ziet je bekabeling eruit, dus lengtes, crossed, straight?
 
Ik heb hetzelfde probleem. Gisteren het modem omgeruild. Ik had een Terayon (weet niet meer welk type), heb nu een Thompson. Allebei géén fixed IP adres.
Mijn E-tech router is een E-Tech Router for ADSL/Cable with 4 port. Instellingen zijn ongewijzigd gebleven.

Normale bekabeling. UTP Cat 5. Van modem naar router 50 cm. Van router naar hoofdpc 25 meter.

Ik heb WEL de site van positioning kunnen bereiken en me kunnen registreren. Vervolgens pc en modem uitgezet. Gewacht. Nog ff wachten. Weer aangezet.

Ik weet niet of het aan de combinatie ligt, of gewoon aan mijn nieuwe Thompson. De lampjes daarvan branden als volgt:

uit-knipper-aan-knipper-aan


HELLUP!!!!
 
Graag iets meer info geven zie ook de 2e post van deze thread, graag wil ik je ook even verwijzen naar de FAQ internet delen met router: https://ziggoforum.nl/topics/6910/
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Combinatie Thomson en E-Tech mag geen probleem zijn. Ik heb het zelf ook en werkt feilloos. Als je aangeeft waar het probleem zit kan ik je mogelijk een paar tips geven. ;D
 
heb zojuist dit zelfde probleem ondervonden.
Heb het als volgt opgelost.

•Mac adres van pc opgezocht
•Router aangesloten
•mac adres van router veranderd naar mac adres van pc in "device admin"
•vervolgens opstarten zoals staat voorgeschreven
 
Dit berichtje komt weer vanaf mijn "chello" pc. Het werkt dus weer. Bedankt voor de tips.
:) :) :)

Vind het overigens nog wel vreemd dat de lampjes op het modem afwijkend gedrag vertonen tov wat op de installatieprocedure staat. ???
 
persoonlijk vind de berichten hier over nieuwe modems en trammelant een beetje overbodig topic. RTFM biedt i.h.a. wel uitkomst. Maar ja...Wel een andere tip...Als je modem en router tegelijk aanzet wil het voorkomen dat de router eerder is opgestart dan het modem. Het effect is dat het modem dan een 192.*.*.* wan ip-adress krijgt en dan werkt de Chello verbinding echt niet.
Inmiddels doe ik mijn router een 10-15 seconden later aan waardoor het kabelmodem tijd heeft zichzelf op te starten. Hierna kan de router zich dan zonder problemen aanmelden aan het modem (en daarmee aan chello).
 
hmmm, dus volgens jou werkt het altijd volgens het boekje? Als dat waar zou zijn hadden forums zoals dit geen bestaansrecht. Ik ben wel blij dat het er is.
 
Heb zojuist een uitgebreide handleiding gelezen over gebruik van router en chello op chello underground. Ziet er heel duidelijk en gelikt uit, maar…. Ik zit in het begin al ergens vast. Even uitleggen:

Ik heb chello classic, win xp pro, een e-tech router, een edimax wireless acces point. Voordat ik het nieuwe modem kreeg van chello (motorola SB5100E) werkte alles perfect. Door een kennis van mij ingesteld. Nadat ik echter het nieuwe modem had geïnstalleerd krijg ik wel internet rechtstreeks via mijn modem aan de praat maar niet via de router. Ik kan zelfs geen verbinding met de router maken via 192.168.1.1 Volgens de handleiding is dit het adres. Ik heb al volop zitten rommelen met allerlei instellingen, maar ik denk dat het ligt aan de ip-instellingen waarvan in de handleiding staat dat daar niets aan veranderd hoeft te worden. Hoe stel ik nu stap voor stap de instellingen in voor mijn netwerkkaart? Ik heb automat. ip-adres toewijzen, ik heb aut. Dns-serveradres toewijzen, bij “geavanceerd” zie ik dat dhcp ingeschakeld is, tabblad dns daar is vak voor dns-adressen leeg evenals dns-achtervoegsels, bij wns-tabblad is dat vak ook leeg, daar staat bij netbios “standaard” ingeschakeld (dus netbios instelling vanaf de dhcp-server, bij tabblad opties staat tcp/ip filter op alles toestaan. Wat kan ik nog meer instellen om eindelijk mijn router te kunnen bereiken?

Jullie begrijpen intussen wel dat mijn kennis is verhuisd!!!!!

Alvast bedankt voor jullie reacties!! Groet, Ron Zeijger
 
Terug
Bovenaan