E-tech probleempje?

J

JDB

De situatie is als volgt:
Ik heb twee pc's, eentje met W98 en de ander met WXP. Ik heb een e-tech router en dus een chello abonnement. Ook heb ik het MAC adres van de chellonetwerkkaart in de router gezet toen de modem nog uitstond (zoals het moet toch?) en de router verder ge-configureerd. Alleen na een paar uur (3 of 4 zoiets) houd internet er weer mee op. Volgens een kennis van mij moet ik tijdens de configuratie van de router ook ergens iets als "IP-Masq" of "NAT (n.a.t.)" of zo iets aanzetten. Dit kan ik echter nergens vinden zodat ik na drie of vier uur dus weer geen internet heb. Wie kan mij helpen?

Groetjes,

Joost
 

Meeuw

Forum Gebruiker
Berichten
2.497
Als je Internet gewoon werkt dan staat dat al gewoon aan...
Kan je controleren of je nog een ip adres hebt op je computer (winipcfg / ipconfig)?
 
R

Remboooo

JDB zei:
Maar hoe zorg ik ervoor dat ik dat inschakel dan?

Het staat al aan, anders zou je helemaal niet kunnen internetten, ook niet 3/4 uur lang dus. En het is onmogelijk dat het vanzelf uit gaat ofzo. Je probleem is dus iets anders. Zelf heb ik een heel ander type modem dan jij (waarschijnlijk), dus ik laat het oplossen van je probleem aan andere forummers over omdat ik het zelf niet weet :-\
 
G

GerardA

Ik heb dit probleem een klein jaartje geleden gehad. Ik heb toen de firmware geupdate en toen geen last meer gehad. Kijk eens op https://www.e-tech.nu/ daar staat de laaste update.

Grt Gerard,
:><
 
C

ChelloBOY

Kan ook een lease probleempje zijn van je router met je huidige firmware. Zou de stekker van modem en router eruithalen en opnieuw erin doen en kijken of de boel weer draait. Vervolgens firmware updaten
 
R

rvk

Heb sinds kort ook een probleem met de E-tech router. Sinds juni 2002 aangesloten op Chello en altijd probleemloos. Sinds een week volgende probleem.
's Morgens computer aanzetten......... internet werkt, computer uit
's Avonds computer aanzetten......... internet doet het niet.
Alles uitgetest. Nieuwe firmware (1.26.5, Feb 26th 2003), kabels enz. Stroom van de router er even afhalen en het werkt weer een hele tijd.De volgende dag weer hetzelfde probleem. Computer rechtsstreeks aansluiten op Motorola kabelmodem en alles werkt goed.

Wie heeft een eventule oplossing.
 
R

R.

Dat probleem had ik ook.
De stekker uit de kabelmodem was een oplossing voor de komende 3 tot 4 uur.
Nu heb ik DHCP uitgezet en de instellingen vast in de router gezet.
Probleem opgelost.
 
Bovenaan