• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

E-Tech ADSL/cable router

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Wauz
  • Startdatum Startdatum
W

Wauz

Hoi, ik ben nieuw hier en niet echt een wizzkid op computergebied, maar ik doe mijn best.

Ik heb bovenstaande router gekocht (Sweex was uitverkocht op dat moment) en aangesloten.
Ik heb er een drie-tal dagen prima mee gedraaid, daarna was het over met de pret!
Als ik mijn chello modem direct aansluit op mijn computer werkt mijn internet verbinding wel.
Zodra ik wil internetten via die router, kan ik het schudden.
Kan iemand mij een oplossing aangeven?
Ik hoop van wel!

Vriendelijke groeten,

Ton!
 
haal stekker van de router er is een paar sec uit en dan er weer in helpt meestal wel ff pc opnieuw starten
 
gefeliciteerd met je E-tech router , een router waarvoor je niet de stekker er uit hoeft te trekken (als de configuratie goed is afgesteld) dus 24 hrs a day 7 days a week aanlaten ;D

Ok stapsgewijs:
sluit je huidige chello computer direct aan de kabelmodem , en als je internet hebt klik je in het startmenu bij accessoires "Command prompt" en in dat scherm tiep je dan ipconfig /all , schrijf je physical address (mac adres) op, schrijf je IP address op , schrijf je sunetmask op, en je default gateway , en je dns servers. Dit schrijf je effe op een papiertje om bij de hand te houden.
Dan controleer je of je computer met z'n ethernetconfiguratie op dhcp staat(standaard vaak wel).
Vervolgens sluit je de computer op een van de 4 lan aansluitingen op je router(dus niet de wan). De wan aansluiting sluit je nog niet aan aan de chello kabelmodem.

Nu start je als je de router aangezet hebt (dus nog niet aan de kabelmodem) je internet explorer browser op de computer en tiep je in als adres/url 192.168.1.1

als die site om een wachtwoord vraagt: gebruikersnaam leeglaten en als wachtwoord admin (dit wachtwoord behoor je later te veranderen)
Nu zie jeals het goed is het html configuratiescherm van je E-tech router.

Klik op de knop "Device Admin" en kijk bij "Change Router Mac adress" (original xx-xx-xx-xx-xx-xx) schrijf even je original mac adres op een papiertje.
Nu de chello helpdesk bellen , en zeggen dat je een nieuwe ethernetkaart voor je computer hebt(zeg dus niet dat je de router hebt). En dat je graag het nieuwe mac adres wilt doorgeven zodat hun de kabelmodem kunnen updaten/herconfigureren) geef je Original mac adres van je e-tech router door aan chello helpdesk.)

Nu de kabelmodem effe 15 minuten uit doen. (soms wilt er een 24 uur delay op zitten voor chello je nieuwe mac adres daadwerkelijk activeerd)

Weer terug in het configuratiescherm van je router.
het mac adres laat je dus origineel , omdat je deze doorgeeft aan de chello helpdesk , dus hoef je geen mac te clonen.

Klik nu op de knop "Main settings"
je hebt de optie om dhcp(automatisch te gebruiken , maar ik raad je aan om "Specify an IP adress" aan te vinken en te gebruiken , hierin vul je de gegevens die je in het begin op het papiertje had geschreven...

Daarna wel altijd onderin het scherm op "apply" klikken , je zal zien dat enige seconden de rode diag led op je router bbrand , de configuratie wordt dan doorgevoerd/geactiveerd.

oh ja om effe snel te kijken hoe je router geconfigureerd is / of netwerk ok is, dan klik je op de button " Status Monitor". Als alles goed is ingesteld , dan pas sluit je de router aan de kabelmodem(nadat chello het nieuwe mac adres doorgevoerd heeft). Wees er zeker van dat de kabel tussen modem & router een direct-cable is, chello wilt wel eens van het standaard afwijken, dus leg er gewoon een nieuwe direct(linked0 cable tussen , en geen crossed linked (je hebt n.l. verschillende type cat5 netwerkkabels) dan kabelmodem uit / router uit / pc uit. effe tijdje uit laten , dan kabelmodem aan , minuutje wachten , router aan minuutje wachten , en dan pc aan en gaan!!!!! (doorgaan met meerdere opties op router configureren , blocks/firewall/etc etc)

en 90% van dit verhaal staat ook in het boekje dat erbij zit (basic installatie, en https://www.e-tech.nu/Product_Group/netwerk/N )

succes.... een mede E-tech router gebruiker 8)
 
Hm 48

- Waarom om adviseer je om de router mac door te geven aan Chello en niet gewoon de eigen mac te clonen naar de router? Dit laatste is toch veel makkelijker!!
- Waarom adviseer je fixed IP te kiezen? Het zou kunnen zijn dat Chello aldaar met dynamic IP werkt. Het resultaat zou kunnen zijn dat het dagen/weken goed werkt en dan opeens BOEM, geen internet. Begint het gezeik van voor af aan.
 
DieHardNL zei:
Hm 48

A- Waarom om adviseer je om de router mac door te geven aan Chello en niet gewoon de eigen mac te clonen naar de router? Dit laatste is toch veel makkelijker!!
B- Waarom adviseer je fixed IP te kiezen? Het zou kunnen zijn dat Chello aldaar met dynamic IP werkt. Het resultaat zou kunnen zijn dat het dagen/weken goed werkt en dan opeens BOEM, geen internet. Begint het gezeik van voor af aan.
antwoord:
A- als je je router ooit es hardwarematig moet resetten , of firmwareupdate doet, dan hoef je niet elke keer opnieuw te configureren.Omdat de hardware default mac dan klopt met chello config , en dus ook dhcp direct na eventuele router-reboot werkt.

B- het dynamische ip van chello veranderd als er een apparaat langdurig uitstaat. Een router staat altijd aan, dus zal je dhcp config niet veranderen. Omdat mijn ervaring is dat router dhcp config op sommige modems gewoon kut/gammel gaat en fixed ip gewoon vast ingesteld werkt (of niet werkt bij foute instellingen) vaak degelijker. Helemaal als je de computers intern ook op fixed configuratie zet ipv dhcp , zo kan je n.l. makkelijker een server/p2p bak configureren op de router (poorten forwarden naar vast intern ip). maar da's weer een andere level :P

Ik bedoel , ken jij iemand met een router 24/7 aan heeft, en een veranderd dynamisch ip ? ik niet :D

en mocht het dan toch veranderen , dan zet je de router 1x op dhcp , gegevens overnemen en weer fixed invoeren , in 1 minuutje gedaan.
 
Hallo,

Ik heb dit ding ook sinds mijn verhuizing, omdat ik nu 2 computers erop heb, werkt in principe als een trein. Het enige
wat ik vaak heb is dat mijn verbinding soms compleet bevriest, ik vraag me af of het door die router komt ? Het zijn momenten
van zo een 30 sec - 90 sec dat het even stopt, soms irritant als je net met een mailtje bezig bent of een form heb ingevuld.


heeft het zin om de IP adressen statisch te maken of zoiets ?

gr
Eddy
 
Terug
Bovenaan