• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

E-Mail quota

Status
Niet open voor verdere reacties.

Briolet

Forum Gebruiker
Berichten
4.358
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik activeerde net op 'mijn Ziggo' de optie om over te stappen naar een andere abonnementsvorm. Dan krijg je info over de 3 versies en dan lees ik bij Z2:
5 email adressen met in totaal 100 MB opslagruimte

Ik had eigenlijk verwacht dat dat elk zou zijn i.p.v. totaal. Klopt dat, want dat zou betekenen als een van de huisgenoten zijn oude mail niet opruimt, de anderen er ook last van gaan krijgen.

Op de Ziggo website is die quota informatie overigens goed verstopt. Bij het overzichts plaatje van de diverse abonnementen wordt er in elk geval met geen woord over gerept. Pas met de zoekfunktie vond ik de pagina met quota. Maar ook op deze pagina krijg ik de indruk dat het quotum geld voor de som van de email adressen, hoewel minder expliciet als in bovenstaande melding.

Ook dat was nieuw voor mij omdat ik dacht dat elk email account een quotum van 100MB had. Maar blijkbaar hebben "Alles-in-1 Basis" gebruikers slechts een quotum van 25 MB. Dat is echt weinig. En waarom heeft Z1 het dubbele hiervan?

Over het aantal e-mail adressen kon ik helemaal niets vinden op de ziggo site. In mijn Ziggo vond ik wel dat z1 en z2 gebruikers 5 krijgen en z3 gebruikers 10. Maar waarom vind ik deze info niet bij de abonnementsvormen? lijkt me toch essentieel om een keuze te kunnen maken.

Met deze onmogelijk lage quota blijf ik in elk geval mij mijn huidige email provider.
 
Tja, 100 MB voor 1 mail adres is al niet heel veel als je mails niet direct weggooit. Het kan eigenlijk alleen goed werken als je met een mailclient de mailbox(en) direct leeg haalt en "lokaal" opslaat.
-------
Dit is 1 van de punten waarom ik al jaren een mailadres elders gebruik.
 
Over het aantal e-mail adressen kon ik helemaal niets vinden op de ziggo site.
Dat staat beneden bij producten->alles in 1 Plus. Onderaan klik je op de tab Specificaties.

Inderdaad karig en goed wegestopt, geen quota anno 2013.
 
En volgens mij gaat de (publieke en prive) webspace of FTP gebruik er ook nog eens vanaf.
Als je per se gebruik wilt maken van je Ziggo adres, gebruik dan een email client die de mails ophaalt en direct van de server verwijdert.
Maar nog liever, gebruik een gratis, vrijwel onbeperkt, email adres van Gmail of GMX.
 
GMX is een waanzinnig goede email client, gebruik hem al jaren.
In combinatie met Mozilla Thunderbird echt heel veel opties en extra diensten, zoals een black-whitelist en veel aliassen.
Enig minpuntje wil je je er aanmelden dan moet je Duitser, Oostenrijker of Zwitser zijn.
Maar een goede proxy server bied dan gelukkig uitkomst.:cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan