• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

E-mail attachements

C

chvb

Is over het volgende probleem iets bekend bij andere gebruikers?
Sinds een maand of wat maak ik gebruik van chello. Tot tevredenheid moet ik zeggen, echter 1 groot minpunt: wanneer ik een E-mail verstuur met een bijlage, komt deze bijlage bij de meeste geadresseerden niet aan. Chello kan het probleem niet achterhalen, en denkt dat ik te grote bestanden verstuur. Dit is echter niet zo; het gaat in de meeste gevallen om excel- of word- bestanden. Ik gebruik win 98SE, en heb een router geplaatst, van waaruit de kabel naar 2 PC's gaat.Het gekke is dat het bij sommige mensen het wel lukt maar bij de meeste niet. Ook bij geadresseerden waar het eerst wel lukte, gaat het nu fout.Sommige mensen ontvangen de bijlage als .dat-bestand en kunnen daar niets mee.
Ik kan geen verband ontdekken in de adressen en/of het type bericht.
Ik ben benieuwd naar jullie reactie(s)
groeten uit Apeldoorn,
kees
 
Welke e-mail client gebruik je? Outlook? Outlook Express? Welke versie?
 
Virus ?!

Als ze wel een attachment ontvangen van jouw maar deze als .dat bestand ontvangen moet je het probleem niet bij chello zoeken ... Het kan nl. niet zo zijn dat chello onderweg (dus tijdens de upload) je bestand renamed naar .dat ... :)
 
je kan ook eens proberen te bestanden te zippen en dan te sturen, mogelijk heb je een virus dat gefilterd/geblokkeerd wordt. anders weet ik het ook niet, maar zippen helpt vaak.
 
Dit is en bekend probleem, aangezien Outlook is gebouwd voor een exchange server dus voor mail binnen de organisatie is het eigenlijk een programma wat later gebpouwd is om ook te kunnen emailen via het internet. Je moet maar eens kijken op de site van microsoft en zoeken op outlook and outlook express....

Je moet in ieder geval zorgen dat je mime aan hebt staan....
 
Lekker antwoord hoor... Zo kan ik het ook wel... Zoek maar op www.google.nl, je kan vast wel wat vinden...

Ik heb vaker geshit gehad met outlook en attachments, ik zou inderdaad eens een blik gooien op de configuratie. Hoe attach je een bestand? Door te slepen op uit menuutjes?
 
Misschien is het wat om eens een ander mail programma te gebruiken??
Er zijn zat goede gratis programma's te vinden. bv. pegasus-mail, ik heb hier goede ervaringen mee, het programma kan veel en is vrij eenvoedig te gebruiken. Zelfs geschik voor meerdere email-adressen te checken of meerdere personen te gebruiken.
 
Ik heb er vaker problemen mee... Dat ik 2 keer moet aanloggen, dat ie hangt etc... Ik vind um gaar :)
 
Terug
Bovenaan