• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

DVD Speler op Humax i5200c aansluiten

Status
Niet open voor verdere reacties.

NetJak

Forum Gebruiker
Berichten
631
Op de achterzijde van de Humax zitten 2 scart aansluitingen: TV en VCR.

Handleiding: VCR SCART
Hier sluit u een apparaat op de videorecorder of dvd-speler aan met een
SCART-kabel.

aangezien je er een DVD speler op kunt aansluiten is het dus (ook) een signaal-ingang.

Nu heb ik de TV aangesloten aan de Humax via HDMI en de Videorecorder of DVD speler op de VCR-scart van de Humax. Maar het lukt mij niet om een DVD of Video af te spelen.
Hoe schakel ik de Humax naar de externe bron? De knop Source op de afstandsbediening lijkt niet te werken. Geen reactie te zien.

Lukt het iemand wel?
 
De humax zal het signaal niet opschalen van scart naar hdmi.

Als je een dvd wil kijken vanaf een dvd-speler die op de scartingang is aangesloten, dan zul je de humax ook met een scartkabel aan de tv moeten aansluiten.

Je zult zien dat de source knop dan ineens wel lijkt te werken.
 
Staat niets over in de handleiding maar ik was er al bang voor.
Probleem is dat ik maar 1 scart op de TV heb en daar zit al een ander apparaat op. Zal kijken of ik een andere oplossing van doorlussen kan bedenken.
Zoals scart splitter of DVD -> VCR -> TV

Bedankt.
 
Ik weet niet wat voor DVD-speler je hebt, maar de mijne (ca 10 jaar oud) heeft ook nog cinchpluggen voor audio en video output.
 
Ja dat is ook nog een mogelijkheid. Wel extra kabels kopen. Of dat nog de moeite is voor die ene DVD per jaar. Heb inmiddels weer doorgesluisd via de Videorecorder, net als vroeger toen er nog een dikke beeldbuis TV stond.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan