• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Duitse zenders

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Allinone
  • Startdatum Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Allinone

Hallo,

Worden de Duitse zenders bij Ziggo ook in HD weergegeven? Ik bedoel RTL, SAT bijvoorbeeld?
 
Jammer, technisch gezien zou dit wel kunnen?
 
Het is meer dat Ziggo niet voldoende bandbreedte beschikbaar had. Recentelijk zijn er aanpassingen geweest waardoor er zo'n 150Mbps extra bij is gekomen voor televisie. Het nieuwe jaar zal leren waarvoor dit gaat worden ingezet.
 
Het is meer dat Ziggo niet voldoende bandbreedte beschikbaar had. Recentelijk zijn er aanpassingen geweest waardoor er zo'n 150Mbps extra bij is gekomen voor televisie. Het nieuwe jaar zal leren waarvoor dit gaat worden ingezet.

Komt meer doordat Ziggo dit ruimtegebrek zelf veroorzaakt door zo weinig mogelijk transportstreams in te zetten. Kost geld tenslotte om er meer bij te zetten.
Ter vergelijking , Ziggo heeft 31 streams , UPC 40 en Caiway 41.
 
Re:

Nog los van het waarom maar als je algemeen de kabel in Nederland volgt, zie je alleen ZDF en ARD in HD langskomen. RTL, Sat1 en de andere commerciële tv heb ik in berichtgeving nog niet langs zien komen. Volgens mij zitten die HD-versies in Duitsland ook snel in betaalde pakketten dus is het de vraag of die zenders de HD-versie wel beschikbaar willen maken.
 
Hoi,

klopt, de andere Duitse HD Zenders zijn alleen via een HD plus kaart te ontvangen die maar 50 of 60 euro per jaar kost. Je krijgt daarvoor alle andere HD Zenders. Kaarten zijn in de meeste winkels in Duitsland te verkrijgen.

Iedereen kan ze kopen, dus waarom zou Ziggo hier geen deal kunnen sluiten?
 
Misschien is voor vele tv-kijkers en/of Ziggo Duitse zenders minder interessant dan (Engelstalige) zenders om in HD te zien?
 
Met name de Ziggo-klanten in Noord-Oost Nederland zouden wel geïnteresseerd kunnen zijn. Voor der invoering van de Mammoetwet was Duits een verplicht vak op de ULO en de HBS . Hierdoor was er ook meer belangstelling voor de Duitse TV.

Heel Heel lang geleden, toen Opa nog een TV antenne op zijn dak had, was er via de zender Irnsun en daarna Smilde behalve Ned 1 en later ook nog Ned 2 (eerst nog via een UHF converter !) alleen ontvangst van de ARD (eerst alleen via Oldenburg op kanaal 2) mogelijk. Voor de ZDF moest je eerst ook een UHF converter gebruiken. Er was toen ook altijd gepruts met de antenne stekkerjes. Als je naar Duitsland wilde kijken, moest de antennekabel van Duitsland worden ingeplugd:!: !
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan