• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Dubbele betaling, Internet en TV

E

EMSoft 2001

Geachte lezer,

Onlangs kreeg ik van UPC een brief thuisgestuurd met daar in de melding dat een automatische incasso was geweigerd, dit omdat die rare Rabobank een fout had gemaakt waardoor mijn rekening was geblokkeerd, of te wel ik mag ook nog eens 1,15 EUR aan UPC betalen omdat mijn bank problemen maakt.

Maar even over het volgende. Omdat ik deze brief dus kreeg thuisgestuurd heb ik dus eens kunnen kijken hoeveel ik eigenlijk nou betaal per maand, eigenlijk let ik nooit echt op mijn bankafschriften omdat ik UPC vertrouw, maar dat vertrouwen is nu eigenlijk weg. Ik betaal per maand 65,14 EUR dit is voor het standaardpakket TV/Radio en Chello internet. Dit vind ik dus heel erg merkwaardig, want tevens krijgen wij een factuur van de NUON waar we bijna 100 EUR voor moeten betalen voor het kijken naar de TV.

Waarom betaal ik nou eigenlijk dubbel, is dit alleen in de regio waar ik woon: n.l. Alkmaar in Noord-Holland, of is dit overal zo. Ik dacht dat mijn Internetkosten standaard per maand 49,95 EUR waren voor Chello Classic. Maar dit was tot november vorig jaar zo en nu betaal ik dus al een jaar 65,14 EUR per maand.

Kan iemand mij uitleggen waarom ik en een dubbel tarief betaal voor het TV pakket? En waarom ik het standaardpakket Radio/TV MOET hebben (MOET volgens UPC) om ook te kunnen Internetten? Is dit standaardpakket er sinds vorig jaar opeens gekomen, ik vind dat toch wel vreemd.

Ik weet ook wel dat ik niet zo snugger ben met het niet kijken op mijn bankafschriften maar dat is omdat ik UPC eigenlijk vertrouwde dat ze me voldoende zouden informeren over tariefswijzigingen enzovoorts. Maar ik heb helemaal geen ene f*cking brief van UPC mogen ontvangen waar in staat dat ik maar meer moet gaan betalen om te kunnen blijven internetten. En dat ze een StandaardPakket Radio/TV in gaan voeren en dat daarom de kosten 15,20 EUR hoger worden, dit alles heb ik nooit ergens kunnen lezen.

Brief van een medewerker van UPC

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: [email protected] [mailto:[email protected]]
Verzonden: vrijdag 19 november 2004 14:17
Aan: **********@chello.nl
Onderwerp: Re: Internet - Facturatie

Geachte heer ******,

Naast het chello classic-abonnement heeft u ook een abonnement op het Standaardpakket Radio/TV. De abonnementskosten hiervoor bedragen momenteel EUR 15,20 per maand (incl. BTW). Deze abonnementskosten zijn u altijd al in rekening gebracht. U kunt dit nakijken op uw bankafschriften. Zonder een abonnement op het Standaardpakket Radio/TV is het overigens ook niet mogelijk een chello- abonnement af te nemen.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
UPC NederlandDat is dus wat UPC had te melden naar aanleiding van mijn bericht waar in ik vroeg waarom ik dus 65,14 EUR moet betalen.


Heeft iemand ervaring hier mee, en/of woont misschien toevallig in Alkmaar (Noord-Holland), en kan mij uitleggen wat dit alles inhoud? Alvast heel erg bedankt!


Met vriendelijke groet,
Erik
 
Vroeger werd het kabel abonement voor tv hier ook geincasseerd door de gasleverancier. Per 1 januarie 2004 heeft upc al deze betalingen naar zich toegetrokken omdat zij een eigen facturerings afdeling hebben.
Waarschijnlijk was in alkmaar het kabelnetwerk to voor een paar jaar geleden niet van upc maar van een lokaale kabelaar. Omdat het voor die relatief kleine bedrijven nogal duur was om de facturering zelf te doen werd dit vaak uitbesteed aan de elektrisiteits/gas/water leverancier.

bij mij was het geval toen upc zelf de facturering ging doen, automatisch de facturering via de gasleverancier stopte. Ik zou toch ook is navragen bij nuon hoe dit zit. en natuurlijk ook bij upc. Wel bellen, want je bent nu afgescheept met een standaard antwoord. Via de telefoon is dit al een stuk moeilijker.
 
In Eindhoven gaat ook per 1 januari 2005 betaling TV/Radio van UPC weg bij de NRE.
Vanaf dan directe betaling aan UPC. Brief hier al over gehad en mijn gegevens klopte zelfs..  ;D
 
Kan je dan je abbo bij de lokale kabelaar niet opzeggen en dan gewoon alles van upc afnemen.

groetjes jacco ;D :) ;D
 
overkill zei:
Kan je dan je abbo bij de lokale kabelaar niet opzeggen en dan gewoon alles van upc afnemen.

groetjes jacco ;D :) ;D

Wat bedoel je nu    ???  welke lokale kabelaar? ; het gaat alleen over de betaling van TV/radio van UPC wat nu tot 1 januari gaat via de energienota van NRE  en straks komt te vervallen.

Betaling is dan direct aan UPC.
 
Een grote puinhoop is het zeker, alleen maar gezeik en nu komt daar ook nog eens een probleem van de bank bij en dan heb je de poppen aan het dansen bij UPC!

Resultaat:
- E-Mail wordt geblokkeerd
- Nog meer brieven met de mededeling dat een automatische incasso is mislukt
- SMS via de vaste telefoon waarin word gemeld dat ik moet betalen om afsluiting te voorkomen


En waarom dit allemaal? De bank heeft blijkbaar ook een pleurishekel aan UPC want door een fout bij de Rabobank zit ik nu met deze problemen, ik heb ze nu onderhand zo'n 8 berichten gestuurd maar tot op heden nog niets van gehoord. Maar... wanneer ik een bericht stuur wat betreft een storing dan reageren ze wel binnen 2 uur. Maar als het om geld gaat hoor je ze niet, tenzij jij moet betalen, maar ja dat is eigenlijk overal zo.
 
Geen paniek... ::)

Ten eerste moet je zulke zaken niet via het net doen. Als je dingen snel en goed afgehandeld wil hebben, en dat zijn bankzaken volgens mij, dan ga je dezelfde dag nog naar je plaatselijke rabobank. Daar trek je zo'n vrouwtje over de balie waar je het hele verhaal uitlegt, en ik weet zeker dat zij alles voor je gaat doen om het te corrigeren. Het kan namelijk nooit de bedoeling zijn dat jij extra kosten hebt omdat de bank een fout maakt...

En wat betreft, dat kijk en luister geld. Volgens mij moet je niet bij UPC zijn, maar bij de Nuon. Het lijkt erop dat Nuon gewoon het kijk en luistergeld in rekeing breng terwijl UPC dit rechtstreeks doet. Je betaald dus idd dubbel. FF bellen dus met de Nuon... Of je ook langs kunt gaan bij de Nuon (hoofdkantoor zit in Alkmaar) weet ik niet, volgens mij niet meer....
 
langs gaan kan altijd ;D

of ze je ook binnen laten is de vraag.
Maar nuon kennende kan het telefonisch met een hoop geduld ook geregeled worden.
 
Terug
Bovenaan