• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

DTV Overbright?

H

hugodejong

Hallo,

Vandaag hebben ze (eindelijk) mijn Mediabox achter de deur geschoven. Ik heb hem aangesloten, en vond dat ik wel even een lekker tenniswedstrijdje kon gaan kijken. Maar nu is er iets goed mis met de kleuren. Het lijkt wel of er een soort overbright functie/bug aanstaat. Dat is niet alleen op de kanalen, maar ook op het menu. Mijn eerste ingeving was natuurlijk de instellingen van de TV (JVC CineArt 100Hz nogwat). Daar wat gespeeld met contrast, helderheid, kleur, kleurstelling, maar niets werkt. Op analoge tv zijn de kleurtjes echter prima. Kan dit liggen aan het signaal wat de tv krijgt van de Mediabox? En heeft iemand anders hetzelfde (of een gelijksoortig) probleem?
 
heb je ook geprobeerd de scartkabel in een andere ingang te doen van de tv..en zit de scartkabel v\in de mediabox op de bovenste??
 
INderdaad. Dit probleem klopt, omdat het signaal niet via de tuner van de televisie loopt. Het signaal gaat via Scart. Als ik DVD's kijk treedt ook dit probleem op. De tv kan gewoon dergelijke signalen niet goed verwerken... Te scherp voor wat de tv aankan denk ik. Toch instellingen anders zetten. Enige oplossing.
 
Beowulf zei:
Staat je mediabox op normaal beeld of hoog rgb ingesteld.

En dat was het probleem. Op hoge kwaliteit treedt dus het genoemde probleem op. Als ik hem op 'Normaal' zet werkt het prima. Bedankt!
 
hugodejong zei:
En dat was het probleem. Op hoge kwaliteit treedt dus het genoemde probleem op. Als ik hem op 'Normaal' zet werkt het prima. Bedankt!

Maar RGB is toch 'gewoon' SCART, dus als je een SCART kabel hebt dan moet hij toch juist niet op NORMAAL. Maar ja, als het de oplossing is dan zwijg ik.
 
Zal ook wel weer die beroemde of beruchte 'bug' in de software zijn...
 
Sinds gisteravond heb ik eindelijk goed beeld via RGB waar de dvdrecorder op aangesloten zit.

Ging wel een software update aan vooraf, zomaar ;D Versie blijft 1.72
 
Terug
Bovenaan