DTV Aan/Uit

  • Onderwerp starter Appolyon
  • Startdatum
A

Appolyon

Ik had een vraagje, laten jullie de DTV 24/7 aan of zetten jullie hem altijd uit als je klaar bent met kijken?
 
Ik laat het gewoon aan..uitzetten kan wel maar dan heb je de tijd erop en dat kost net zoveel stroom..  ;D

Je Chello modem zet je toch ook niet uit als je klaar bent met internetten....tenminste ikke niet....

Waarom vraag je dit eigenlijk??
 
wij zetten DTV niet uit, omdat er af en toe updates of software wordt doorgestuurd en je de tijd in de display hebt. heb alleen het idee dat de software en andere wijzigingen net zo goed worden binnengehaald als je na een tijd zonder stroom weer opnieuw opstart. Het chellomodem zetten we wel steeds uit. Heel eenvoudig met een contactdoos met aan- en uitknop. Net zoals de pc, omdat die anders stroom blijft verbruiken, terwijl dat niet nodig is.
 
Verrek, hij kan uit inderdaad! ;D

Nee, staat altijd aan bij mij. Bij de oude Philips box moest hij aanstaan omdat je anders je versterking kwijt was, da's bij de Motorola
blijkbaar niet het geval.

Ik zie geen reden om hem uit te zetten.
 
Ok bedankt voor jullie snelle reactie.
Ik vroeg dit eigenlijk omdat ik dacht dat het kwaad kon als je dat ding 24/7 aan liet staan, maar blijkbaar hebben meer mensen dat ding gewoon altijd aan staan.
Dus ik laat hem vanaf nu ook altijd aanstaan.......
 
Uit is niet echt uit maarstandby.

Als je je DTV "uit" zet staat ie eigenlijk nog steeds gewoon aan, het enige verschil is dat je geen beeld meer hebt en de display geeft een klok weer. Intern verandert er niets, hij heeft nog steeds een verbinding met UPC en er staat nogsteeds overal spanning op.

Het advies luid ook van UPC om hem altijd aan te laten staan, dit is zowiezo beter voor de compenenten die erin zitten. Deze componenten functioneren het beste als deze op een constante spanning en temperatuur blijven, door teveel verschillen krijg je een hogere slijtage waardoor je DTV zelfs eerder defect kan gaan.
(een defect treed ook meestal pas op bij het aanzetten nadat je hem werkend hebt uitgezet)

Het is maar dat je het weet.
 
Die van mij wordt trouwens wel ontzettend warm, hij is al eens spontaan geboot wegens oververhitting.
 
Ik had ook laatst dat ik hem op stand-by had gezet, en toen ik hem later weer aan deed toen deed UPC Digital het niet meer.
Dus toen had ik naar de helpdesk gebeld en hadden ze handmatig een software update gedaan, dus dat is ook een reden om hem aan te laten.
Want na die software update deed de DTV het gewoon weer.
 
Nope, staat alleen uit als ik de videorecorder (vies woord, maar heb nog geen dvdrecorder <grin>) wil gebruiken. De motorola is namelijk geschakeld via m'n videorecorder. Verder staat ie altijd aan, 's nachts voor de muziek en met name op kanaal 606 (VH-1) Back to the 80's....... ja, ik ben al een ouwe lul. ;)
 
Terug
Bovenaan