Drukste dag ooit op Chelloo.com

René

Moderator
Berichten
9.829
Internet
  1. KPN
Ik vond dit wel even leuk om te vermelden:

Afgelopen donderdag (25-06-09) zag ik plotseling de bezoekersteller van Chelloo.nl explosief steigen.
Eerst 200 gasten (wat al erg veel is), toen 300, 400... todat we op het drukste punt bijna 1000 bezoekers gelijktijdig op het forum hadden.
In eerste instantie leek het een aanval op het forum. Vanuit alle hoeken van het land met verschillende IP adressen werden bepaalde topics verdacht vaak opgeroepen. Met name dit topic. Je zag het aantal views van dat topic met de seconde oplopen.
Snel ga je kijken wat er aan de hand is. Je ziet dat de server het steeds drukker krijgt, aantal HTTPD processen begint enorm toe te nemen, dataverkeer gaat omhoog, geheugen neemt af.
Snel 'Netstat' erbij om te kijken of het misschien een DDOS is. Of probeerde iemand het forum onklaar te maken door heel veel connecties te openen?
Dit bleek gelukkig allemaal niet het geval. Toen ik eens ging kijken waar de bezoekers vandaan kwamen bleek het allemaal afkomstig van google met de zoekwoorden 'upc storing' (en alle mogelijke varianten).
En toen werd het duidelijk. 25-6 was er een grote storing in Gelderland. Waarschijnlijk hebben met name de UPC TV kijkers met ADSL massaal op internet gezocht naar de oorzaak, en kwamen door google in dit oude en niet relevante topic uit :)

Overigens was dit meteen een goede test voor ons. Onlangs hadden we wat problemen met de MySQL verbinding waarbij het al mis ging met 250+ gebruikers op het forum. Er zijn wat optimalisaties gedaan en die hebben zo te zien uitstekend gewerkt. Het bedienen van 1000 gebruikers ging verder zonder problemen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Toen die TV storing hier er was (7322), toen had ik nog wel gewoon internet hoor. Echter, toen de TV het weer deed, deed het internet het weer niet ;D
 
Het is natuurlijk wel te hopen dat nadat ze via google in de niet relevante topic terecht kwamen toch de relevante topic in dit forum over deze storing gevonden hebben ook al kon die niet directe hulp bieden. ::)
 
Terug
Bovenaan