• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

draadloze verbinding valt weg na down/uploaden

F

Flo

Recentelijk heb ik een draadloosnetwerk hier in huis aangelegd maar ik heb meteen een probleempje.
Nou ja, eigenlijk een probleem. Ik kan gewoon op internet komen, serven zolang ik wil, ik kan kleine filmpjes downloaden van internet, ik kan op het interne netwerk maar zodra ik azureus opstart dan valt vaak mijn hele verbinding weg als ik een tijdje (lees 10 of 20 minuten) azureus aan hebt staan en aan het down/uploaden ben!! Zou iemand mij kunnen vertellen wat het probleem zou kunnen zijn en wat ik er eventueel aan zou kunnen doen.
Het rare is dat ik (hemelsbreed) maar 1 meter van mijn router zit dus aan het ontvangst zou het niet kunnen liggen.

In ieder geval, alvast bedankt! :)
 
tsja, lastig op deze manier

welke router, welke netwerkkaart, dhcp, vast ip? al firmware update gedaan of instellingen gecontroleerd?

more info plz
 
Bij mij is het probleem opgelost door in het modem van chello de frequentie te veranderen van 260000000 in 236000000 :)

Je kunt hiermee in het modem komen http://192.168.100.1/
En dan naar configuratie

Succes
 
Ik ben niet helemaal een kei in de wereld van de computers maar ik probeer zoveel mogelijk informatie te geven!

Roiuter: Sitecom WL-114
Netwerkkaart LAN-Express IEEE 802.11 PCI Adapt
dhcp: Misschien zou je me kunnen vertellen hoe ik dit op kan zoeken?
vast ip? Naar mijn weten wel
overige info: Ik heb n laptop met daarop windows proffesional

Verder heb ik uiteraard al naar de instellingen zitten kijken maar ik wordt daar niet wijzer van!
Ik heb nog geen firmware update gedaan (probeer nou even te kijken hoe dat moet)
 
Xtro zei:
Bij mij is het probleem opgelost door in het modem van chello de frequentie te veranderen van 260000000 in 236000000    :)

Je kunt hiermee in het modem komen http://192.168.100.1/
En dan naar configuratie 

Succes

Ik kan op de pagina komen die jij hebt gegeven  maar ik zie nergens een configuratie pagina. Ik zie alleen een pagina waar je gegevens kan lezen maar niks kan veranderen. Misschien komt dat omdat ik een andere modem heb?

CM Hardware Information 

System:  ARRIS Euro-DOCSIS 1.1 / Euro-PacketCable 1.0 Touchstone Telephony Modem HW_REV: 32
VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
BOOTR: 5.01
SW_REV: 4.4.35
MODEL: TM402B 
Product Type: 10c3182
Product Release: 00000020
Flash Part: MBM29LV320BE
Functional Revision: 01
Download Revision: 2
Software Version: 4.4.35
Serial Number: 53MBMD21B074362

PS: Sorry voor de dubbelpost
 
Waarscheinlijk gewoon teveel connecties per seconden/minuut. Zet die eens wat lager in azureus... je moet zelf ff kijken wat bij jouw het beste werkt

Azureus -> Tools-> Configuratie -> Overdracht -> Maximum aantal connecties per torrent
& Maximum aantal connecties globaal
 
Als ik op speedtest een test doe met en maken van aantal connecties per minuut dan komt hij uit tussen de 700 en 1200

In azureus had ik ze echter ingesteld op respectievelijk ongelimiteerd en 700
Heb ze nu beide even op 500 gezet en ga nu kijken wat het resultaat is.
 
cypher21 zei:
tsja, lastig op deze manier

welke router, welke netwerkkaart, dhcp, vast ip? al firmware update gedaan of instellingen gecontroleerd?

more info plz

Een vast IP heb je nooit bij UPC/Chello.Verder kan je even kijken op welke duplex mode je draadloze lan verbinding staat.

Succes
 
Flo zei:
Ik kan op de pagina komen die jij hebt gegeven  maar ik zie nergens een configuratie pagina. Ik zie alleen een pagina waar je gegevens kan lezen maar niks kan veranderen. Misschien komt dat omdat ik een andere modem heb?

PS: Sorry voor de dubbelpost

Als het goed is zie je bovenin in die pagina een balk...  daar staat in " status   signal  adresses configuration  logs help"

Even op configuration klikken..   als het goed is heb je hetzelfde modem..
 
Flo zei:
Recentelijk heb ik een draadloosnetwerk hier in huis aangelegd maar ik heb meteen een probleempje.
Nou ja, eigenlijk een probleem. Ik kan gewoon op internet komen, serven zolang ik wil, ik kan kleine filmpjes downloaden van internet, ik kan op het interne netwerk maar zodra ik azureus opstart dan valt vaak mijn hele verbinding weg als ik een tijdje (lees 10 of 20 minuten) azureus aan hebt staan en aan het down/uploaden ben!! Zou iemand mij kunnen vertellen wat het probleem zou kunnen zijn en wat ik er eventueel aan zou kunnen doen.
Het rare is dat ik (hemelsbreed) maar 1 meter van mijn router zit dus aan het ontvangst zou het niet kunnen liggen.

In ieder geval, alvast bedankt! :)

Heb het zelfde probleem met mijn Belkin pre N router:met azureus aan wordt het internetten moeilijker, zelfs met een lage up & download in azureus. Soms valt dan de verbinding weg en dan blijkt dan de drivers van mijn Harris/intersil w-lan adapter niet langer geladen zijn. (Aldi medion 8080). Ik kan dan niets meer en moet de aanknop 4 sec. ingedrukt houden om af te sluiten omdat afsluiten op normale wijze dan niet meer lukt..  
 
Terug
Bovenaan