• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

draadloze modemrouter

Status
Niet open voor verdere reacties.

ArentAlbert

Forum Gebruiker
Berichten
15
Hoi,

Ik blijf met een paar vragen zitten mbt mijn netwerk, ik heb in de huiskamer mijn AOP (abonee overname punt) waar mijn combi modemrouter (Cisco EPC3925 EuroDocsis) van Ziggo geplaats is, nu is het bereik door huis onvoldoende en heb dit opgelost door een draadloze router (Sitecom Wireless Gigabit Router 300N X4) te plaatsen op een betere plek in huis.
Om de wifi signalen te niet storen heb ik het wifi-deel van de cisco modemrouter uitgeschakeld.
Mijn draadloze verbindingen werken nu probleemloos, ik kom echter op diverse forums de meest uiteenlopende oplossingen tegen zoals: "router achter router" waarbij de 2e router geen adressen uitdeelt en ook 1e router in bridge mode, eigenlijk weet ik het niet meer wie kan mij helpen voor de meest elegante en veilige oplossing.
mvrg,

sjefke59
 
Ik begrijp niet echt of je een probleem hebt, of alleen "de beste oplossing" zoekt. Mijn filosofie is altijd: Als het werkt, kom er niet aan.

Als je problemen hebt met de router-achter-router oplossing, dan moet je misschien wat aanpassen. Als het werkt, dan zou ik er niet verder naar kijken maar gewoon genieten van je verbinding :)
De router-achter-router oplossing kan best goed werken, en heeft mijns inziens geen negatieve gevolgen voor de veiligheid oid.
 
"router achter router" is een oplossing die een heleboel extra problemen geeft. Als je niet echt alle ins en outs van je routers wilt leren kun je er beter af blijven.
De ziggo routers hebben wel een paar functies die niet in mijn eigen router zitten, dus ik vind het dan leuk om beide te kunnen gebruiken. En de ziggo router zit bij mij in de woonkamer zodat ik het wel handig vind om die wifi voor gasten te gebruiken met eigen SSID en wachtwoord. :) Dat wifi punt is van mijn privé netwerk gescheiden door de tweede router.

Maar in zijn algemeenheid is één goede router een makkelijker oplossing.
 
Mee eens dat router achter router niet de makkelijkste oplossing is. Ik heb hetzelfde probleem met de wifi ontvangst in het hele huis. en heb zelfs 3 routers hiervoor in gebruik, 1 ziggo modem/router welke ik ook als enige als echte router gebruik. De andere 2 routers is er 1 van Linksys/Cisco en Sitecom. Echter wilde ik niet verschillende netwerken creëren, wat je kunt doen en ik ook heb gedaan is de 2 extra routers aangelsoten op de LAN-poort i.p.v. op de WAN-poort, dit zorgt ervoor dat de router geen router meer is maar een switch. het enige wat je wel moet doen is de extra routers configureren met een vast ip adres in hetzelfde netwerkrange. Ik heb deze ipadressen gekozen buiten mijn dhcp scope range (is verstandiger). en ook op beide extra routers de dhcpserver uitgezet. Nu werkt je bekabeld netwerk al als een trein als het goed is. Voor het draadloze deel heb ik op alle 3 de routers exact hetzelfde ssid genomen, hetzelfde wachtwoord en ook hetzelfde handmatig kanaalnummer. Zodat 1 apparaat op elke automatisch verbinding kan maken.

Zou behoud je 1 netwerk en houd je het overzichtelijk
 
hetzelfde handmatig kanaalnummer. Zodat 1 apparaat op elke automatisch verbinding kan maken.
Om er één netwerk van je maken hoeft het niet persé allemaal hetzelfde kanaal te zijn. Met verschillende kanalen werkt het net zo goed en zelfs sneller als meerdere mensen tegelijk op het netwerk zitten. Ik zelf heb ook 3 wifi zenders in huis. Ik had er twee nodig om goede dekking in het gehele huis te krijgen en toen kwam ziggo er met zijn Ubee bij. En omdat de kabel bij mij in de woonkamer binnenkomt geeft die Ubee zelfs het beste ontvangst in de woonkamer. Toch heb ik hem meestal uit staan omdat, inderdaad door de router-achter-router, ik vandaar moeizaam op mijn vaste computers kan inloggen. (Poorten moet je allemaal forwarden dan, maar naar welke van de meerdere computers :wink: Dat is dus alleen voor de netwerk schijf gedaan omdat ik daar ook van buiten huis bij wil.)

Laatst bemerkte ik wel dat mijn overburen een nieuwe router hadden. Het programma i-Stumbler gaf nu twee routers met hun naam, één die hij zag en één met een ander mac adres die hij al een maand niet gezien had. En bij het doen van een speedtest met mijn laptop bleek ik plots maar 20Mbs te halen i.p.v. de gebruikelijke 40Mbs van mijn abonement. Verder kijkend zag ik dat zij nu ook op mijn kanaal zaten en veel sterker doorkwamen dan vroeger. Dus zelf hebben ze blijkbaar een ontvangstprobleem opgelost, maar dat gaat ten koste van hun buren. :cry:
Dus de ziggo wifi in de woonkamer maar weer aangezet en daar haal ik wel weer direkt mijn 40Mbs op. Dus binnenkort maar weer met kanalen aanpassen aan de gang gaan.

Motto: kanaal vast instellen is goed, maar toch moet dat periodiek weer gecheckt worden, omdat je buren ook hun kanalen of hardware kunnen aanpassen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Je hebt hier een goed punt. Ik heb hier persoonlijk geen last van en ja ik controleer mijn kanalen regelmatig, heb hier een android app voor op mijn telefoon draaien die dit kan peilen en weergeven welke kanalen hoe druk bezet zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan