Draadloze internetverbinding laptop valt steeds weg

  • Onderwerp starter grotesmurf14
  • Startdatum
G

grotesmurf14

De draadloze internetverbinding van mijn laptop met de Edimax BR6104W valt na 2 minuten steeds weg. Resetten via het menu (de verbinding van de desktop die rechtstreeks op de router is aangesloten is perfect dus via internet is de router dan te resetten) levert wederom ongeveer 2 minuten verbinding op met de laptop en valt dan weer weg. Beveiligen van de verbinding levert niets op. Ook alles opnieuw installeren werkte niet. Firewall (ZoneAlarm) staat uit en ook de firewall van de router staat uit. Bij beschikbare netwerken staan wel 2 netwerken van de buren. De laptop maakt daar dan automatisch verbinding mee maar die zijn beveiligd dus geen internet. Veranderen van kanaal in het menu levert ook niets op. Kan ik die netwerken van de buren uitzetten/negeren? Is er een instelling in het menu die collision detection heet? Zie ik iets over het hoofd??? Ik hoop het want ik begin een beetje radeloos te worden. Bedankt voor alle hulp alvast!
 
A

ALE

Zet je "Radio Preamble" eens op long. Dit doe je normaal gesproken bij de advanced tab van je wlan-driver

Let me know


ALE
 
Topicstarter
Topicstarter
G

grotesmurf14

Die instelling kan ik nergens vinden. Maar misschien bedoel je de lease-tijd? Die staat al op forever. Ik heb trouwens ook een firmware-upgrade gedaan maar dat helpt ook niks.
 
A

ALE

Nee, ik bedoel echt de radio preamble.

Kijk eens op je AP onder de advanced settings waar je de beacon tijd, RTS treshold etc. kunt instellen. Daar zul je deze instelling ongetwijfeld tegenkomen.
Vroeger was het heel normaal dat de preamble op long stond, tegenwoordig is dat short. Ik weet dat Dell notebooks hier niet goed mee overweg kunnen, zet je de preamble op long is het probleem opgelost.

En dat probleem is precies wat jij omschrijft: na 2-3 minuten vervalt de communicatie
Hope this helps,


ALE
 
A

ALE

Ik heb even voor je op de website van Edimax gekeken en vond het volgende op pagina 43 van de handleiding (https://www.edimax.com.tw/download/manual/BR-6104WG_M.pdf):

Wireless Preamble type: Long of Short (kies hier eens LONG)
Authetication type: kies OPEN en niet auto

Welke kaart heb je trouwens in je notebook zitten, welk OS werk je mee ?

Suc6,


ALE
 
Topicstarter
Topicstarter
G

grotesmurf14

Ik heb de BR6104W en niet de WG. In mijn handleiding kan ik nergens preamble vinden helaas. Voor de laptop gebruik ik de Edimax EW-7106PC en op zowel de laptop als de desktop staat Windows XP. Je zit denk ik wel op het juiste spoor want ik heb een Dell notebook (Inspiron).

Bedankt voor alle moeite zover.
 
A

ALE

Euh... ja.... nu wordt het wel moeilijker om van afstand te troubleshooten.

Omdat je alles van dezelfde fabrikant gebruikt mag je er gemakshalve vanuit gaan dat alles compatible is. Dit heeft dan "niets" met een Dell te maken.

Toch nog een paar vragen en een tip:
  • Gebruik je WinXP of de utility van Edimax om je notebook te configureren ? Mocht je de Edimax tool gebruiken kun je dus wel de pre-amble op long zetten. Zie pagine 13 van de handleiding (https://www.edimax.com.tw/download/manual/EW-7106PC_M.pdf)
  • Heb je de laatste driver voor je PCMCIA kaart geïnstalleerd ?
  • Je hebt je AP geheel open staan, t.w. broadcast SSID, geen Wep key, geen mac controle. Reset anders eens je AP naar de factory default om zodoende er 100% zeker van te zijn
  • Is het mogelijk dat je misschien heel even een PCMCIA kaartje van je buurman leent om zodoende alles uit te sluiten of dat je buurman connecteerd op jouw AP om te zien of hij ook dezelfde problemen heeft

Mocht de hardware niet defect zijn ben ik ervan overtuigd dat we het aan de praat krijgen. De aanhouder wint !!!
Suc6,


ALE
 
Topicstarter
Topicstarter
G

grotesmurf14

Ik gebruik nu de software die bij de kaart zit en heb de pre-amble op long gezet. Helaas, helaas. Voor de rest staat alles open, van de PCMCIA kaart is geen nieuwe driver beschikbaar. Opvallend is dat bij iedere wijziging die ik 'apply' in het menu via internet er even contact is en de laptop vindt dan even de verbinding maar valt vrijwel meteen weer weg. Na resetten is er nog steeds maar iets van 2-3 minuten verbinding.
 
A

ALE

Denk dat dit een domme opmerking is maar je weet maar nooit:

  • De SSID op je AP is 100% zeker gelijk aan die je op je notebook hebt staan (dus in de client software van Edimax ? Letters zijn case sensitive !
  • Je laat de client software van Edimax het "werk" doen. Controleer of het vinkje uitstaat bij: "Use windows to configure my wireless network settings" in je network (start, connect to, wireless network, properties, tabblad wireless networks)

Ik hoor het graag van je,


ALE
 
Topicstarter
Topicstarter
G

grotesmurf14

Die is inderdaad 100% zeker gelijk en het vinkje staat uit. Heb net een uitgebreide test gedaan en als ik de laptop op 5 cm van de antenne van de router hou dan doet ie het. Langer dan 5 minuten dus. Weliswaar is de signaalsterkte laag maar hij doet het dan tenminste. De signaalsterkte wijzigt steeds sterk (van ruim 90% naar 10% en weer andersom). Als ik wegloop met de laptop dan valt ie weg omdat de sterkte in het rood komt. Kom ik weer dichterbij dan pikt ie het signaal vanzelf weer op. Ik heb het hier over een paar meter weglopen. De router staat in de meterkast op gemiddeld een meter of 5 van de laptop (betonnen muur ertussen). Signaal moet daar toch sterk genoeg voor zijn. Ik ga morgen maar eens terug naar de winkel met de laptopkaart. Of heb jij een idee waardoor de signaalsterkte zo zwak is?
 

Vergelijkbare onderwerpen

Bovenaan