• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

draadloos via com21 en sweex wireless router

B

Bronco

Wij zijn pas verhuisd, en aangezien ik geen zin meer had om 30 meter UTP-kabel weg te werken besloten om wireless te gaan. Een paar dagen op dit forum informatie opgedaan(mijn dank aan uw allen is groot) en besloten om een sweex router te nemen. Dat ding in de 220V gestoken, modemkabel erin......en voula......zit nu op de bank op het www zonder kabels :) :) :) Nu lees ik overal op dit forum dat je het MAC-adres zou moeten clonen in je router, maar ik ben niet eens in de setup van mijn router geweest.....en toch internet ???
 
Een mogelijk verklaring.
Je had op de modem nog geen computer aangesloten gehad en de modem heeft nu het mac adres van je router "geleerd".
Je zult wel de provisioning hebben doorlopen?
 
Ik heb zojuist de provisioning doorlopen......ze kunnen bij chello geen MAC-adres vinden behorende bij mijn Com21 modem ??? Normaal gesproken is mijn modem aangesloten op mijn desktop computer, maar na de verhuising heb de modem tijdelijk aan de laptop gehangen.....internetten gaat raar genoeg perfekt. Je zou toch zeggen dat ik geen verbinding zou moeten hebben i.v.m. een geheel andere netwerkkaart c.q. MAC-adres ???
 
Het oude com21 netwerk maakt toch geen gebruik van het mac adres van je netwerkkaart, of vergis ik mij nu?
 
Johnny54 zei:
Het oude com21 netwerk maakt toch geen gebruik van het mac adres van je netwerkkaart, of vergis ik mij nu?

Ik heb het vermoeden dat dit inderdaad het geval is.
Ik kan namelijk met alle pc's binnen het netwerk op het net komen wanneer ik het mac-adres van die pc kloon. Ik heb dus al met meerdere verschilende mac-adressen contact gemaakt met chello... :D
 
Terug
Bovenaan