• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Draadloos Sweex Router en een niet Draadloze Sweex Router ...

  • Onderwerp starter DarkMesh
  • Startdatum
D

DarkMesh

Beste mensen,

ik ben in het bezit van een sweex router met 4 poorten waarop internet ook aangesloten zit. Dit werkt prima. De kabelmodem zit in de WAN poort en de cliënts zitten op de andere 4 poorten. Nu heb ik echter ook een Sweex Wireless Router gekregen, nu wil ik die aansluiten op de bestaande router maar dit lukt nog niet helemaal. Komt omdat ik er te weinig verstand van heb. De vraag is dus, hoe kan ik de tweede router (draadloos) laten werken op de niet draadloze? ik heb geprobeerd om van uitgang 4 van de niet draadloze te verbinden met de WAN van de nieuwe draadloze router, en op zich had ie wel een connectie maar ik kon nog niet op internet. Ik moet vast iets instellen op die nieuwe router maar ik weet niet wat... die nieuwe router wil ik dus eigenlijk gebruiken om draadloos beneden te kunnen internetten via mijn laptop. Zou iemand me op weg kunnen helpen of al precies weten wat ik moet doen?
 
Moet ik verder niks instellen met IP's of Subnets?. De oude router heeft 192.168.2.1 met als 192.168.2.100 beginnend voor de eerste cliënt PC.
 
In principe kan het wel, maar het kan wel lastig zijn,

Router 1: normale breedband router
Router 2: Wireless breedband router
Je moet zorgen dat router2 automatisch een ip-adres krijgt van de router1 en als eerste aansluiten zodat hij ip-adres 192.168.2.100 krijgt, de ip-adressen van de pc's geef je dan een vast ip-adres in de range van router2.

De instellingen van router2 en router1 moet staan op: dynamic ip of Cable modem.
In router1 moet je dan bij host-name Chello.nl invullen, bij router2 leeg laten.
Allebei op de button clone mac adress klikken, en dan zoude nze moeten werken,

Owjah download en installeer de laatste firmware van beide routers.

https://www.sweex.nl/product.asp?pid=302&s=3
https://www.sweex.nl/product.asp?pid=221&s=3
 
Nou, ik had het al voor elkaar :) Toch gister ff door blijven spitten. Ik heb gewoon de tweede router IP 192.168.2.100 gegeven en hem "GEBRIDGED" with Router 1. Nu kan ik alles, draadloos, en ook internetten vanaf beide routers en ook overal op het netwerk. Zo moeilijk was het niet, maar je moet het altijd ff weten.
 
Terug
Bovenaan