draadloos netwerk niet gevonden op pc en laptop

X

xptje

Beste allemaal,

Dit weekend een Linksys WRT 54G (geloof tenminste dat dit de benaming is) met bijbehorende PCI en laptopkaart gekocht. Ook netjes aan de praat gekregen, dus op zich functioneert alles goed. Totdat ik de WPA PSK-beveiliging in de webinterface van de router aan heb gezet met TKIP-gegevenscodering. Hierna kreeg ik geen verbinding meer via de pc met het draadloze netwerk (de kaart gaf aan geen draadloos netwerk aan te treffen). Volgens mij heb ik daarna nog de wizzard draadloos netwerk instellen gebruikt van Windows XP (laptop is overigens met Windows 200 Professional uitgerust). Ik heb een code toegewezen gekregen, maar ben nu het spoor een beetje bijster wat ik waar moet invullen of dat ik op de e.o.a. wijze de hele boel maar het beste kan resetten (kan dat via de router?). Kan iemand mij helpen het netwerk weer aan de praat te krijgen? Of weet iemand een stap voor stap handleiding te geven of een link te geven waar dit soort dingen staan (ook bij problemen met WPA).

Alvast heel erg bedankt!
 
in eerste instantie met kabel om bij de router te kunnen. daarna geheel draadloos...nu kan ik zelfs met kabel niet bij de webinterface v.d. router. internet explorer geeft dan steeds aan dat ik geen verbinding heb...
 
Welke ip-adres krijg je nu van de router?

En anders moet je hem ff resetten... En let wel op dat WPA nog niet altijd goed werkt helaas...

Greetz
 
bedankt voor de antwoorden tot nu toe. we hebben weer verbinding, omdat ik nu toch via een netwerkkabel bij de webinterface v.d. router kon komen. beveiliging er maar even af gehaald. durf nu niet zo goed weer de beveiliging aan te zetten, zeker niet op WPA (Pre-shared key) met TKI-codering...straks gaat het weer mis, maar ja...helaas nu dus niet beveiligd.
 
Gebruik zelf de WEP keys. Is wel niet zo veilig als WPA, maar zoals HardcoreHoolie al aangaf, kreeg ik ook problemen met het installeren van de keys op m'n laptop.
Heb een engelstalige handleiding van de router hieronder staan. Misschien heb je er wat aan.

Suc6
 
Controleer altijd alle instellingen goed, neem anders contact op met de leverancier van de router
 
Ook de WPA-PSK met TKIP-codering werkt nu. Ik denk dat ik te enthousiast was en allerlei dingen moest instellen, terwijl ik na het instellen via de webinterface v.d. router op WPA alleen nog moest klikken op de icoontjes van de netwerkkaarten en via verbinden weer contact moest maken met de router en de pre-shared key moest invoeren...
 
Ik heb vandaag een Linksys wireless AP gekocht,WAP45G.v2, maar krijg het niet aan de praat. ip 192.168.1.245 reageert die niet op. Ga hem morgen terug brengen, mogen ze laten zien dat die goed is, anders geld terug.
Is wel balen, zitten +- 6 wireless  punten in  de buurt, open en bloot.

Kan natuurlijk zijn dat ik een verkeerde gekocht heb!, misschien een router nemen.

Vergat nog.:

Heb hm via een HUB verbondan aan de PC, maar ook via Router, noppes dus.


Rotding blokkeert mijn netwerk, ontvangen ho maar
 
Terug
Bovenaan