• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

draadloos linksysrouter problemen

Linkie

Forum Gebruiker
Berichten
31
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Hoi,

Hierbij het volgende.
Ik heb Chello Classic, Tompson modem en Linksysrouter wrt54g(pas gekocht)Installatie via de laptop, met kabeltje op router gaat probleemloos. Draadloos onder mijn eigen inlog gegevens gaat ook probleemloos. Maar als huisgenoten via eigen naam en wachtwoord inloggen dan gaat het mis. Die worden er telkens af gegooid. Inloggen onder eigen naam en alles werkt weer probleemloos.

Daarnaast heb ik een desktop aangesloten. Met kabeltje aansluiting op router werkt het probleemloos. Draadloos lukt dit niet, zelfs onder mijn eigen inloggegevens werkt dit niet. Om de paar minuten word de verbinding verbroken. Op de Laptop gebruik ik een PMCIAkaart Linksys (nieuw) en op desktop een linksys draadloos netwerkkaartje(Nieuw) De Laptop draait op XP Home de desktop op XP MCE. Beiden met SP1 en 2. Nu wordt er beweerd door vrienden van mij dat de oorzaak waarschijnlijk aan service pak 2 zou liggen. Maar ik heb niets kunnen vinden op dat gebied. Ik heb al eerder vragen gesteld op dit gebied op Helpmij.nl Maar dat heeft niets opgeleverd. Ik hoop (ik ben een leek op dit gebied) dat jullie mij kunnen helpen.

Alles is beveiligd met WPA.

Alvast dank,

Linkie
 
je moet bij wirreles de beveileging eraf halen en dan met je draadloos apparaat inloggen op het netwerk vervolgens in die settings het mac adres van het draadloos apparaat vast zettwen in de router en dan de beveileging er weer op.

Succes m8.
 
Ik heb begrepen dat je ook de MAC adressen van de computers die je via een draadloos netwerk wil laten lopen, moet opgeven, zodat dat ding "weet" wie er wel en niet opmogen, dat is bij een WAP54G  zo.

Op internet bij    www.linksys.com  vind je erg veel info, ook een PDF met uitleg etc.

Ik heb nu,naast de WAP54G, ook een WRT54G , ook daarin kan je IP adr. met NIC MAC opgeven, dat sluit dus al een hoop misbruik uit.

zet je SSID broadcast uit, verander de naam van het device= router, en het password wat standaard op ADMIN staat.

De instal. CD die je erbij krijgt bevat ook beveilingssoftware van NORTON
 
Sorry mensen,

dat ik te laat reageer maar ik was een tijdje op vakantie. Helaas ben ik nog niet uit de problemen. Nog steeds kan de laptop niet door andere gebruikers hiervan (eigen inlog) niet draadloos werken. Vreemd, want MAC adres e.d. zijn vastgelegd in de router. Dus dat zou geen probleem moeten zijn. Hoe los ik dat op. Wie kan mij in heldere taal (ik ben een leek) uitleggen hoe ik de router moet configureren voor meerdere gebruikers van dezelfde laptop. Dit geld ook voor de desktop. Die wil ook niet via de draadloze netwerkkaart.

Linkie
 
MAC-gegevens hoef je niet persé in de router vast te leggen hoor. Dit is alleen voor extra veiligheid.

Probeer het eens zonder beveiliging, dus zonder MAC-adres in de router + WEP-beveiliging e.d. eraf!
 
Linkie zei:
Sorry mensen,

dat ik te laat reageer maar ik was een tijdje op vakantie. Helaas ben ik nog niet uit de problemen. Nog steeds kan de laptop niet door andere gebruikers hiervan (eigen inlog) niet draadloos werken. Vreemd, want MAC adres e.d. zijn vastgelegd in de router. Dus dat zou geen probleem moeten zijn. Hoe los ik dat op. Wie kan mij in heldere taal (ik ben een leek)  uitleggen hoe ik de router moet configureren voor meerdere gebruikers van dezelfde laptop. Dit geld ook voor de desktop. Die wil ook niet via de draadloze netwerkkaart.

Linkie

heb je die draadloos netwerk tools ingesteld als administrator? En de andere gebruikers hebben geen administrator rechten? Dan kan dat je probleem wel eens zijn. Een rechtenprobleem in Windows. Op beide machines komen dezelfde gebruikers voor? Wil ook wel eens helpen om ze op beide machines aan te maken.
Of de instellingen zij alleen voor jouw als gebruiker ingesteld en niet voor de anderen. Is ook een mogelijkheid!
 
h.talstra zei:
heb je die draadloos netwerk tools ingesteld als administrator? En de andere gebruikers hebben geen administrator rechten? Dan kan dat je probleem wel eens zijn. Een rechtenprobleem in Windows. Op beide machines komen dezelfde gebruikers voor? Wil ook wel eens helpen om ze op beide machines aan te maken.
Of de instellingen zij  alleen voor jouw als gebruiker ingesteld en niet voor de anderen. Is ook een mogelijkheid!

Je moet de router niet instellen op meerdere gebruikers op je laptop, dat moet je op de laptop zelf doen vanuit windows


Start ==>> settings ===>> control panel ===>>. users accounts
 
He tnks voor de antwoorden....maar alle gebruikers hebben alle rechten op de laptop en op de desktop. En ook staan err 50 gebruikers ingesteld in de router
 
Linkie zei:
He tnks voor de antwoorden....maar alle gebruikers hebben alle rechten op de laptop en op de desktop. En ook staan err 50 gebruikers ingesteld in de router

50 gebruikers ingesteld in de router

die moet je dan weghalen, maak een back-up van de users
 
Om een WRT54G en een WAP54G onder winXP te kunnen gbruiken is het dan nodig om SP2 tehebben geinst.dit ivm de nwe icontjes en de beveiling etc?

Hoe zit dat met Win98SE?
 
Terug
Bovenaan