• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

draadloos internet

T

toupke

Hallo Allen,

Ik heb een vraagje. Ik wil draadloos internet. Ik heb zelf chello classic en digitale telefonie. Welke router is het meest aangeraden waar ik geen grijze haren van kan krijgen.

Ik hoop iets van de specialisten te horen.

ps. ik dachtzelf aan een router van belkin, linksys of sitecom. ik heb een nieuwbouw huis dat zeer goed geissoleerd is en de computer komt op de zolder en de router beneden bij de meterkast.

Groeten.l
 
Als jij het hebt over een nieuwbouw huis, heb jij het waarschijnlijk over 2 betonvloeren. 1 Tussen begane grond en 1e verdieping en 1 tussen 1e verdieping en zolder.
Omdat betonvloeren zijn voorzien van stalen bewapening is dit een flinke barriere voor draadloze apparatuur en hoe zwakker het signaal doorkomt, hoe lager de verbindingssnelheid wordt.
Bij een Linksys wrt54 kan je met alternatieve firmware het zendvermogen hoger instellen zodat je dit indien nodig kunt compenseren.
Wat de standaard zendvermogens van Belkin en Sitecom zijn weet ik niet, dus ik kan niet zeggen hoe goed die in deze situatie werken.

Wacht even op reacties van mensen met die routers en lees ondertussen een paar topics door over Linksys, Belkin en Sitecom.
Koop je de apparatuur in een gewone winkel (niet via internet) vertel dan waar de router en pc komen te staan, wat voor vloeren je hebt en vraag dan naar een router die in die situatie goed werkt en omruilgarantie als het toch niet goed blijkt te werken.
 
Persoonlijk zou ik geen WIFI (wireless) nemen als ik in een nieuwbouw huis woon met veel beton.Wel kan je het op de beg.gr. doen als je bijv in de tuin wil laptoppen.
Houd er ook rekening mee dat het router signaal zo'n 500 mtr bereik kan hebben

het vermogen opvoeren van de WIFI router kan hitte problemen opleveren in de MMIC , deze chipjes zijn 2x3 mm groot en er kan geen koelplaat oid op gezet worden
 
Ik zelf heb een 3Com OfficeConnect Wireless 11g Cable/DSL Gateway waar ik hele positieve ervaringen mee heb. M'n ouders hebben net een nieuwe wireless Sitecom router. Het bereik van dat ding is echt heel slecht vergeleken met dat ding van mij. Ze hadden type WL 114 meen ik (uit 't hoofd). Ik weet niet of deze nog verkocht wordt want dit ding is al weer 3 jaar oud.
 
ja, het hoe en wat met Wifi.

Mijn ervaring is LinkSys isde enige echte,dit omdat Cisco de hardware fabrikant is, maar ieder zijn voorkeur.

Er is een Nederlandse Wifi club Wirelessnederland nl die veel tips geeft
zelfs club dagen organiseert en antennes bouwd

Met hun hulp heb je ook in de zo gegenoemde Kooi van Faraday (beton met wapening) een goede Wifi verbinding.
 
Terug
Bovenaan